CSM U Oradea a facut si ultima achizitie

0
Posted August 23, 2015 by Lucian Popa in Baschet

baracNemanja Barac (foto) este noul component al echipei CSM-U Oradea. El devine cel de-al 6-lea jucător străin al roș-albaștrilor.

Născut pe 20 aprilie 1990, ultima achiziție a CSM-ului corespunde necesităților echipei bihorene. Barac este jucător de poziția 3, acolo unde lotul avea un singur jucător clasic.

Înalt de 1.98 metri, Nemanja sosește de la KK Konstantin Nis, echipă care a încheiat sezonul 2014/15 pe locul al 7-lea în Superliga Serbiei. Barac a avut 30 meciuri jucate în sezonul anterior și a avut medii statistice de 8.5 puncte, 3.9 recuperări (1.4 ofensive), 0.8 pase decisive, 1.0intercepții și 0.5 capace cu 1.2 posesii pierdute în 21.7 minute pentru 10.1 la eficiență. El a terminat cu 65% la aruncările de două puncte, 36% la trei puncte și 70% la linia de pedeapsă.

Cea mai bună prestație stagională a lui nemanja Barac s-a consemnat în confruntarea cu Sloga Kraljevo. El a avut 16 puncte (5/5 la două puncte, 2/3 la trei puncte), 6 recuperări, o pasă decisivă, 3 intercepții și un capac cu două posesii pierdute pentru 24 la eficiență în 30 minute de joc. A avut 17 meciuri cu peste 10 la eficiență. De notat că Nemanja a avut prestații solide împotriva lui Partizan Belgrad, cel mai mare nume din baschetul sârbesc, bifând indici de peste 10 la eficiență în confruntările cu această formație.

Barac a petrecut și sezonul 2013/14 alături de KK Konstantin. În sezonul 2013/14, el a jucat pentru Rogaska Crystal, în primul eșalon al Sloveniei.

Noul jucător al CSM-ului se va alătura echipei în cursul săptămânii următoare.

Prin această achiziție, CSM-U Oradea are dublaj la fiecare poziție. Dacă la pozițiile 1, 2, 4 și 5, Cristian Achim are câte un jucător străin și unul român capabili să contribuie atât la antrenament, cât și la meciuri, de acum încolo roș-albaștrii voir avea dublaj și la poziția 3. În primă fază, staff-ul tehnic speră să-i ofere lui Sean Barnette antrenamente competitive și concurență pe post, dar în același timp să aibă opțiuni la meciuri.

În acest moment lotul lui CSM-U Oradea se prezintă în felul următor:

Poziția 1 – Will Franklin, Dani Popescu, Sebastian Ionescu
Poziția 2 – Andrei Mandache, Radovan Markovic, Silviu Lupusavei
Poziția 3 – Sean Barnette, Nemanja Barac
Poziția 4 – Uros Lucic, Rareș Pașca, Bobe Nicolescu
Poziția 5 – Salih Nuhanovic, Bogdan Țibîrnă, Sergiu Pop


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)