Cupa Romaniei la tir a ajuns la Oradea

0
Posted August 10, 2015 by Lucian Popa in Altele sporturi

03-pe linia de tragereEchipele de juniori ale diviziei de arc compound a C.S. „Redpoint” Oradea şi-au adjudecat mai multe titluri şi trofee, la Cupa României şi la Cupa Minerul, desfăşurate simultan la Aninoasa. Cupa Minerul este una dintre cele mai longevive competiţii de tir cu arcul din România, prima ediţie având loc în… 1964.

Cupa României şi Cupa Minerul se desfăşoară simultan, eliminatoriile şi finalele celei de-a doua avînd la bază rezultatele din calificările cele dintâi. Cu 548 de puncte, Victor Kiss-Antonescu s-a clasat pe locul I la Cupa României la categoria juniori 2, urmat de colegul său de club, Armin Purle-Kopacz, cu 321 de puncte. La categoria juniori 3 Alin Mureşan a ocupat doar locul II, cu 455 de puncte, medalia de aur fiind adjudecată de Flavius Dărăsteanu de la C.S. Citadel Dej. La junioare 3, Vivien Bălteanu s-a clasat pe locul I, cu 488 de puncte, un nou record personal al sportivei orădene. Competiţia s-a desfăşurat în format 72 de săgeţi la 50 de metri distanţă, pe ţinta FITA de 80 de centimetri cu şase zone de scor. „Copiii s-au comportat bine pentru vîrsta şi pregătirea lor, însă este loc şi pentru mai bine. Vom intensifica pregătirea lor, mai ales că în cîţiva ani vor deveni juniori mari iar aşteptările sunt altele, deci performanţele trebuie să crească individual până la un nivel mediu european”, spune Luca Baroni, instructorul diviziei compound a clubului. Tot la Cupa României, C.S. Redpoint a mai obţinut o medalie de aur prin sportivul Ovidu Lesei, la categoria seniori arc tradiţional.

La Cupa „Minerul”, arcaşii orădeni au reuşit să ia locul I prin Victor Kiss-Antonescu, cu 111 puncte, devansându-l astfel pe concurentul Flavius Dărăsteanu de la Citadel Dej care a reuşit numai 105 puncte, urmat de Alin Mureşan, tot de la Redpoint, pe locul III. Rezultatele juniorilor a propulsat şi clubul Redpoint Oradea pe locul 3 în clasamentul pe cluburi. Competiţia a atras pe liinia de tragere 50 de concurenţi din toată ţara. Prima ediţie a Cupei „Minerul” a avut loc în 1964, an în care a fost dat în folosinţă şi poligonul construit special la Aninoasa pentru tir cu arcul. De altfel, Aninoasa este printre cele două oraşe din ţara noastră care dispun de poligon dedicat în exclusivitate tirului cu arcul.

Rezultatele obţinute de tinerii arcaşi bihoreni la Cupa României au fost posibile şi cu ajutorul Primăriei Oradea, DJST Bihor, Rivolto, Top Press, Liceul Sportiv şi alţi parteneri. Următoarele competiţii de tir cu arcul din Oradea şi Bihor sunt cele din campionatul judeţean, urmate de tradiţionala Cupa Cetăţii / Cupa Toamnei Orădene, care va avea loc de ziua oraşului.

Şi pentru că sportul de performanţă face casă bună cu educaţia şi cultura, la întoarcere juniorii diviziei de compound a C.S. „Redpoint” Oradea au vizitat Ulpia Traiana Sarmizegetusa, peştera Bolii şi Castelul Huniazilor.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)