Curat ghinion. Oradea City Running Day 2015 pe o ploaia torentiala!!!

0
Posted September 20, 2015 by Lucian Popa in Atletism
Ciao restaurant - pizzerie

runinngPloaia torenţială căzută peste municipiul Oradea nu a reuşit să împiedice startul ediţiei a V-a a Oradea City Running Day, duminică 20 septembrie. Surprizător la start s-au aflat aproape 800 de concurenţi din opt ţări, România, Ungaria, Cehia, Spania, Austria, Italia, Kenya şi Finlanda. De asemnea online s-au înscris şi 111 copii.

sovreConcursul la fel ca şi în fiecare an a fost organizată de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor având ca parteneri unici Primăria Municipiului Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor. Din păcate Huszar Iştvan viceprimar al municipiului Oradea, a fost chemat dimineaţă doar de decor, lipsind pistolul cu care să se de-a efectiv startul.

bunea ancaTraseul, schimbat faţă de anii precedenţi a fost următorul: Piața Ferdinand – str. Ady Endre – str. Malului – Podul pietonal de la fostul Centru de calcul – str. Principatele Unite – subtraversare Podul Decebal – str. Spaliul Crișanei – Podul Sovata – Aleea de pe malul drept al Crișului – subtraversare Podul Decebal – str. Emilian Mircea Chitul – str. Ady Endre – str. Pârâului – str. Postăvarului – str. Teatrului – str. Patrioților (pe lângă Teatru – Piața Ferdinand.

Probele la care s-au înscris participanţii au fost:
• 21 km Individual
• 21 km stafeta firmelor (4×5,2km)
• 10,5 km individual
• 5 km Cros
• 1 km crosul copiilor Masterplast

Crosul 5 kilometri masculin a fost câştigat de Mircea Istrate, pentru ca la feminin să câştige Anca Bunea (foto nr de concurs 657) originară din Mediaş, dar legitimată la CSM Bistriţa. De asemenea cu era de aşteptat la masculin individual 21 kilometri, kenyanul Henry Chambell a reuşit să câştige fără nicio problemă, devansând clar orice competitor. Ceva impresionant are loc an de an. Un concurent aleargă împingând cu cărucior în care se află o persoană cu probleme medicale. Acest gest trebuie respectat şi apreciat de orice muritor de rând.

arbitriCel mai importat a fost faptul că o serie de oameni de sport din Bihor au concurat cu succes. Astfel arbitrul asistent, Octavian Şovre din Oradea, (foto alături de Dorina Korozsi) cel care a debutat nu de mult timp în Liga Campionilor la fotbal a reuşit să termine cursa de 5 kilometrii între primii opt. Dorina Korozsi fostă dublă campioană balcanică a terminat şi ea proba de 5 kilometri între primii ea participând şi la ştafetă. Suzana Onaca antrenoarea da baschet de la lotul naţional al româniei şi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Oradea a făcut şi ea o figură frumoasă, terminând cursa cu zâmbetul pe buze. Călin Cheregi antrenor al formaţiei CS Oşorhei nu s-a limitat la 5 kilometri, el alergând în cursa de 10 kilometri, iar mai mulţi arbitrii activi din Bihor (foto) au alergat în grup pentru o reuşită. Startul l-au mai luat cu rezultate bune ştafeta de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, antrenor Florin Indie, Călin Laza maseorul secţiei de handbal a CSM Oradea şi legitimat ca atlet la CSM Oradea, Ramona Tăut antrenor de handbal precum şi fostul atlet Pasztai Zoltan.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)