Oradea City Running Day a ajuns la editia a V-a. Kenyenii din nou favoriti

0
Posted September 17, 2015 by Lucian Popa in Atletism

sdigiDe departe cel mai important eveniment sportiv al anului 2015 în judeţul Bihor va fi din nou Oradea City Running Day. Întrecerea cu un impact internaţional este organizată de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor având ca parteneri unici Primăria Municipiului Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Hotel Hilton din Oradea a găzduit joi 17 septembrie o conferinţă de presă cu ocazia acestui eveniment. Au fost prezenţi Huszar Iştvan viceprimar al municipiului Oradea, Deme Josef şi Szokolszky Istvan (foto in picioare) preşedinte şi respectiv vicepreşedinte al Xterra Bihor şi Korodi Iosif (foto dreapta) inspector de specialitate în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor.

Faţă de anii precedenţi concursul este unul variat şi începând din acest an cu un alt traseu. S-au înscris până joi 611 concurenţi din 8 ţări şi anume România, Ungaria, Cehia, Spania, Austria, Italia, Kenya, Finlanda fără însă a fi prezenţi la start nume sonore. Orădenii sunt în număr da 57 la cea mai lungă cursă în condiţiile în care se doreşte promovarea sportului în rândul tuturor persoanelor şi cu performanţa. În 2014 la start s-au aflat 1 068 de sportivi cu tot cu copii. Şi de astă dacă se aşteaptă ca cifra să fie în jurul a 1 000 concurenţi.

Duminică, 20 septembrie, de la orele 7,30 – 9,00 se mai pot face înscriei la faţa locului iar tarseul pe care se va alerga va fi următorul: Piața Ferdinand – str. Ady Endre – str. Malului – Podul pietonal de la fostul Centru de calcul – str. Principatele Unite – subtraversare Podul Decebal – str. Spaliul Crișanei – Podul Sovata – Aleea de pe malul drept al Crișului – subtraversare Podul Decebal – str. Emilian Mircea Chitul – str. Ady Endre – str. Pârâului – str. Postăvarului – str. Teatrului – str. Patrioților (pe lângă Teatru – Piața Ferdinand. Este un traseu pe care participanții la semimaraton vor trebui să îl parcurgă de 4 ori. Iar cei de la 10 km individual de „numai” două ori.
“Pentru noi ca şi instituţie este important ca nu neapărat tipul sportului să conteze ci să se practice cât mai mult sport în comunitatea din care provenim. Este un eveniment în care putem promova municipiul Oradea prin mişcare. Suntem deschişi la orice astfel de acţiune şi vom spijini în continuare o competiţie de o asemenea anvergură” declara Huszar Iştvan cel care a practicat în tinereţe a ramură a atletimului şi anume aruncarea suliţei.

La rândul su Korodi Iosif preciza: “Eu personal spun că valoarea competiţiei a crescut de la an la an. acum trebuie doar să convingem cât mai multe persoane să ia startul în frunte ci viceprimarul”. Din păcate relaţiile cu Federaţia Română de Atletism nu mai sunt existente deloc din urmă cu doi ani când a avut loc lşa Oradea în paralel cu Campionatul Balcanic de cros. Iar un alt amânunt important, în hotel la aceeaşi oră se afla şi Sandu Ion preşedintele FRA cel care nu a fost interesat de niciun fel de dialog.

Cu siguranţă că cei trei atleţi din Kenya care au urcat anul trecut pe podium au revenit pentru Digi Oradea City Running Day.

Un alt subiect delicat este valoarea premiilor. Fondul total de premiere în acest aneste de 11.000 de lei, primi 5 alergători de la toate categoriile urmând să se aleagă cu recompense bănești. Surprinzător în niciun an Dome Josef nu a declarat înainte ce valoare au premiile iar nici după aceea. “Unii sponsori s-au hotărât în ultima clipă să sprijine şi atunci am crescu premiile” declara el, dar deconturile numai el singur le-a făcut fără a fi declarate.

Probele la care poti participa:
• 21 km Individual Hervis Sports
• 21 km stafeta firmelor (4×5,2km)
• 10,5 km individual
• 5 km Crosul EUROPLAST Romania
• 1 km crosul copiilor Masterplast

Aceasta din urmă este o cursă necompetitivă a copiilor (pe o distanță de 1 kilometru), unde participanții vor primi doar medaliile de rigoare. La fel și ceilalți alergători. Potrivit lui Deme Molnar, medaliile sunt hand-made și au pe ele imaginea clădirii Teatrului Regina Maria.
Startul va fi dat duminică 20 septembrie de la ora 10,00.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)