Un nou sportiv calificat la Rio de janeiro. Alin Alexuc este numele lui

0
Posted September 8, 2015 by Lucian Popa in Sporturi de contact

alin alexucAlin Alexuc Ciurariu (foto alături de antrenori), 25 de ani, a pierdut finala mica a categoriei 98 kilograme greco-roamne a Mondialelor de lupte de la Las Vegas, dar a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. El devine primul luptator roman care obtine biletele pentru marea intrecere de anul viitor, sperand, dupa cum ne-a declarat inaintea plecarii, sa reuseasca rezultate mai bune decat la editia londoneza, unde a pierdut din primul tur.

In competitia din capitala jocurilor de noroc, sportivul descoperit la Botosani de antrenorul Victor Baciu, in prezent legitimat la Dinamo Bucuresti, i-a intrecut la puncte pe venezueleanul Luillys Jose Perez Mora cu 8-0, in 16-imi, pe indianul Hardeep Hardeep, cu 4-0, in optimi si pe chinezul Di Xiao, cu 3-1, in sferturi, dupa care a fost invins in semifinale de fostul si viitorul detinator al titlului, armeanul Artur Aleksanian, 0-9. Moment in care urma sa evolueze in finala mica, avand asigurata prezenta olimpica.

Avea sa cedeze la puncte, 2-4, in fata ucraineanului Dimitri Timcenko, care a intrat in posesia medaliei de bronz. Ca si rusul Islam Magomedov, invingator in confruntarea cu ex-albanezul naturalizat bulgar Elis Guri, care-i administrase infrangerea lui Alexuc-Ciurariu, la JO de la Londra. Si Guri va merge la Rio de Janeiro.

În zilele viitoare vor lupta Virgil Munteanu, la categoria 59 kilograme si Dorin Pirvan, la 85.

“Mi-am îndeplinit obiectivul doar pe jumătate. Am obţinut calificarea pentru JO de la Rio, dar din păcate nu mă intorc acasă cu o medalie de la CM din Las Vegas. Mulţumesc celor doi antrenori care m-au ajutat să ajung pînă aici, Petre Cărare şi Mircea Constantin, dar şi Federaţiei Române de Lupte pentru susţinere! La Rio promit că voi urca pe podium” a declarat Alin Alexuc.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)