Bihorul si-a desemnat castigatorii si la tir cu arcul

0
Posted October 11, 2015 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

Ovidiu LeseiTradiţionala Cupa Cetăţii \ Cupa Toamnei Orădene, desfăşurată în Parcul Cetăţii Oradea, a fost şi ultima etapă a Campionatului Judeţean de tir cu arcul. Au participat peste 70 de sportivi legitimaţi la şapte cluburi: Redpoint Oradea, Nomad Archery, White Lion, Phoenix Săcuieni, Blueline Nojorid, Fitnext Arad şi Besta Bucureşti. Învingătorii sînt, firesc, cei care au participat la toate etapele.

Ultimul concurs de tir cu arcul din acest an a fost deschis tuturor categoriilor şi diviziilor de arc (tradiţional, modern, barebow, olimpic, compound). S-au tras două runde, distanţele fiind organizate sub formă de traseu cu staţii diferite, pe aceeaşi linie de tragere, cîte 1-3-5 sageti pe fiecare staţie. Anul acesta, medaliile pentru Cupa Cetăţii \ Cupa Toamnei Orădene au fost asigurate de Primăria Oradea.

În campionatul judeţean, primele locuri au fost ocupate de sportivi care au primit şi titlul de campion judeţean. Astfel, la seniori olimpic Lucian Suciu a reuşit această performanţă, iar la seniori barebow Seres Geza (White Lion) a cîştigat titlul. Ca de obicei, categoriile de juniori compound au fost cîştigate de tinerii de la C.S. Redpoint Oradea (Victor Kiss Antonescu campion judeţean, Alin Mureşan vicecampion, Vivien Bălteanu şi Alexa Buştea). La seniori bowhunter titlul de campion judeţean a fost adjudecat de Kocsis Murza Rolant (White Lion), urmat de Remus Mariş (Redpoint) vicecampion. La categoria seniori tradiţional modern, podiumul final arată astfel: Szekely Zoltan (White Lion) locul I, Deak Gyorgy Laszlo (Phoenix Săcuieni) locul II şi Nicolae Brata (Nomad Archery) locul III). Una dintre cele mai disputate categorii, cea de seniori arc tradiţional replică istorică şi-a stablit învingătorul în persoana lui Ovidiu Lesei (foto, Redpoint Oradea), care a cîştigat nu doar toate etapele consecutiv, ci şi titlul de campion judeţean. El a fost urmat în clasament de vicecampionul judeţean Szilagyi Laszlo (Phoenix Săcuieni) si de Kovacs Laszlo (Nomad Archery). Cel mai tânăr arcaş bihorean a fost desemnat Kovacs Benedek, care la numai 3 ani a participat la Cupa Cetăţii !

Învingatorii în campionatul judeţean de tir cu arcul au plecat acasă cu unul dintre trofeele unicat executate din ceramică (modelată, pictată şi smalţuită manual !) de către elevii Liceului de Arte din Oradea – Andreea Tipi, Michelle Nica şi Heidi Pop -, sub îndrumarea profesoarei Janko-Szep Noemi. Toţi arcaşii au fost plăcut surprinşi de ineditul şi calitatea… artistică a acestor trofee ! Cu sprijinul DJST Bihor, Rivolto Cons, Top Press şi Bene, acesta este al doilea an în care se organizează Campionatul Judeţean sub egida Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor singura de acest fel din ţară care, de la înfiinţare, organizează un campionat judeţean. Datorită implicării Asociaţiei, există astăzi în Bihor opt cluburi sportive şi asociaţii de tir cu arcul, jumătate dintre acestea afiliate atît judeţean cît şi la federaţia de specialitate.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)