Oradea pregatita pentru un test dificil cu Clujul

0
Posted October 22, 2015 by Lucian Popa in Baschet

003Sala de conferinţe a Aenei “Antonio Alexe” din Oradea a a fost gaza unei conferinţe de presă care a prefaţat partida din cadrul etapei a IV-a a Ligii naţionale de baschet masculin. CSM-CSU Oradea va primi duminică 25 octombrie de la ora 17,00 vizita celor de la U Banca Transilvania Cluj-Napoca, intr-u adevărat derby al Ardealului. Gazdele vin după trei victorii consecutive şi sunt în grafic pentru a continua seria partidelor pozitive în timp ce clujenii caută reabilitatea, ei câştigând runda trecută la ultima fază prin non-combat în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş.

Şerban Sere manager general, Bogdan Ţibîrnă şi Nemanja Barac (foto) jucători au fost prezenţi la întâlnirea cu reprezentaţii mass media. Fiecare dintre ei a ţinut să-şi spună un punct de vedere în ceea ce priveşte debutul sezonului şi meciul cu Clujul.

“Ne aflăm într-un moment bun şi în faţa unei meci dificil în faţa unei rivale în care ţintim victoria. Echipa este omogenă, echilibrată pe posturi ne dorim doar să avem condiţii egale de competiţie cu celelalte formaţii. Fiecare jucător are rolul lui în echipă, este nevoie de aportul tuturor pentru succes. Trebuie să se integreze jucătorii noi, să fie mulţumiţi de ceea ce le oferim noi şi să fim mulţumiţi noi de ce primim de la ei. Disputa cu adversarul de duminică este importantă pentru ambele echipe, dar nu una decisivă. Atât Oradea cât şi Clujul au valoarea de a ajunge în play-off, iar pentru noi este important să ne continuăm seria victoriilor. Avem trei victorii până acum şi ne dorim să ne menţinem pe aceeaşi linie. Au fost unele surprize în acest debut de campionat şi mă bucur că Oradea a profitat din plin câştigând toate meciurile. Clujul are una dintre ele mai bune echipe din România, iar eu mă tem să nu fim un pic relaxaţi duăpă cele trei succese. Am avut puterea să schimbăm unii jucători în acelaşi timp noi avem mai multe scheme de apărare. Trebuie să lucrăm mai mult la apărare pentru că noii veniţi au capacitatea de a se apăra bine şi aces lucru trebuie să-l demonstreze. Faţă de adversar avem respectul cuvenit pentru că ei sunt un club nu nume cu greutate în baschetul românesc” spunea Şerban Sere.

Referitor la faptul că Oradea nu joacă în acest sezon în Cupele Europene acesta completa: “Îmi pare foarte rău că noi nu jucăm în acest sezon în Cupele Europene. Şi noi ne-am fixat ca una dintre ţinte să ajungem cât mai sus ţi în Cupele Europene. Dar încă ne lipseşte un trofeu pe plan intern. O participare în EuroCup de exemplu ar aduce cheltuieli suplimentare, şi garanţii. Din punct de vedere sportiv sunte pregătiţi iar cine ştie poate vom ajunge şi acolo”.

Bogdan Ţibîrnă un jucător ajuns la maturitate şi care în victoria de la Mureş a făcut cel mai bun joc al său avea să spună: “Pe mine m-a ajutat foarte mult cantonamentul, pentru că în ceilalţi ani am fost mereu la lotul naţional. Antrenorii şi preparatorul m-a ajutat mult şi rezultatele s-au văzut. Jucăm mereu la victorie, au venit unii jucători noi avem multe aspecte pozitive în echipă. Duminică vor fi dueluir tari cu jucători foarte buni dar noi am demonstrat că alcătuim o echipă bună.

Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Va trebui să abordăm fiecare meci cu maxim de seriozitate și la sfârșit vom vedea unde ne situăm.

Cred că putem să pierdem toate meciurile dacă nu le tratăm cu seriozitate. Toate echipele din Liga Națională au capacitatea să învingă pe oricine în acest campionat. Sunt de părere că dacă nu ne pregătim cum se cuvine și nu suntem atenți la ce avem de făcut putem să fim încurcați de orice adversar. Este datoria noastră să ne pregătim și să tratăm fiecare meci cu maxim de seriozitate și responsabilitate.”

Avem nevoie de aportul publicului, avem nevoie de sprijinul spectatorilor şi sper să avem o evoluţie bună. Şi eu spus că sunt două campionate, unul în sezonul regulat şi unul în play-off. Toate jocurile sunt importante pentru noi şi binenţeles că fiecare dintre noi ne dorim o participare în cupele Europene, în cele mai bune competiţii. decizia finală aparţine menegmentului echipei”.

La primul sezon în România, Nemanja Barac a surprins printr-o afirmaţie total ridicolă: “Nivelul baschetului din România este peste cel din Serbia” lucru extrem de gru de crezut. De asemenea a mai adăugată: “Pentru prima dată joc împotriva multior jucători americani, până acum nu am avut ocazia să o fac. Am venit la Oradea unde sunt extrem de mulţumit de tot ceea ce am găsit aici. Îmi doresc să realizpm cea mai bună perfoamnţă a clubului iar despre meciul cu Cluj nu şiut prea multe. Am jucat o dată împotriva lor, am jucat la turneul de la Târgu Jiu, dar atunci a fost primul meu meci. De astă dată eu voi avea misiunea să-l opresc pe Kyndall Dykes”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)