Oradeanul Andrei Oros, un exemplu pentru semeni şi nu numai

0
Posted October 29, 2015 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

andreiDe multe ori am criticat firmele sau grupurile cu potenţial financiar care nu se implică în viata comunităţii locale sau a sportului. O firmă cu portenţial care doreşte să sprijine activitatea sportivă a angajaţilor sau nu numai a lor ci şi a unor potenţiali viitori campioni a ieşit mereu în evidenţă.

Qubiz a reuşit să sprijine iniţiativa unui tânăr orădean Andrei Oros (foto) care îşi propune să ajungă să fie un exemplu pentru semeni şi nu numai. El demonstrează că te poţi faci remarcat prin sport şi prin rezultatele pozitive, fiind un talent în domeniu. Iar spijinul acordat l-a ajutat în reuşita acestuia.

 

LP: Andrei, a trecut deja un an de la ultima noastra discutie, de atunci s-au intamplat multe si in viata ta. Ai devenit major, eşti student, ai participat din nou la multe competiţii sportive de biking. Eşti student şi unde?

AO: Sunt la Facultatea de Construcţii, la specializarea Construcţii Industriale Agricole şi Civile, anul 1 de studii.

LP: Care sunt competiţiile câştigate sau la care ai luat parte în acest an?

  1. Tarcal în Ungaria, locul 3 la categoria 18-29 ani
  2. Crater Maraton la Betfia, tură de 42 km, locul 2 la categoria 18-29 ani şi locul 2 la nivel general
  3. Baia Mare pe tura lungă, 70 km. 2500 m diferenţă de nive, locul 1 la categorie şi locul 1 la general
  4. Lugoj, XCO Cross Country, locul 1 la categoria 18-29 ani şi locul 1 general la amatori, Au fost 3 ture a câte 7 km fiecare.
  5. Crater XCO, locul 1 la categorie si locul 2 general. A fost foarte fain, m-am bucurat să îl câştig, la fel cum s-a întâmplat şi anul trecut
  6. Triatlonul Iron Man, am participat in echipă la half, proba de bicicleta. Traseul a fost Paleu-Cetariu-Cauceu şi inapoi de 3 ori, o tură de 90 km străbătută în 2h30 min. A fost foarte fain. Am luat locul 1 la echipe.
  7. Maratonul ProBikers, locul 5 la categorie.
  8. Roşia, unde am avut cel mai ghinionist de până acum. Nici nu mai vreau să îmi amintesc 🙂

LP: Andrei, dacă nu ar fi fost biking, ar fi fostă

AO: Ar fi fost ceva fără minge, şi să fie în natură. Terenul de joacă să fie natura. Aş mai adăugă faptul că pe lângă pasiunea pentru ciclism, sunt voluntar Salvamont, mai fac căţarat. De asemenea, îmi place fotografia, sunt pasionat. La fel de mult îmi place skiul, snowboardingul, tracking.

LP: Ce se întamplă în următoarea perioada?

AO: Îmi continuu studiile şi desigur mă pregătesc pentru cursele de ciclism. Îmi doresc la anul să particip la Enduro, maratoane si crosscountry.

LP: De unde atâta energie, cum decurge o zi de antrenament?

AO: O zi obiţnuită e cu şcoala sau la lucru (tot timpul îmi găsesc câte ceva de făcut). Totodată, încerc să pedalez ori înainte de şcoală /muncă sau după. Mai fac şi indoor. merg şi la sală şi fac şi insanity. Adopt un stil de viaţă sănătos, consum multe paste, sucururi naturale, miere de albine, salate / verdeţuri, pui, vita; de acolo vine energia. Bineînţeles dorm minim 8-10 ore/noapte.

LP: Cum se împacă şcoala cu sportul ? sunt totuşi două domenii diferite

AO: Ori şcoală, ori sală, zi de zi, nu pot să dorm fără să nu fac nimic :). Nu există să nu găseşti minim o oră de sport pe zi (în sală sau acasă).

LP: Un mesaj de final pentru Qubiz dacă doreşti.

AO: Dacă nu m-ar fi ajutat de la început, sincer nu ştiu dacă puteam să continuu mai departe. Totul a început de când Qubiz m-a ajutat pe când aveam doar 13 ani şi de atunci şi părinţii mei au avut mai multă încredere în mine si mă sustin mult 🙂 Sunt recunoscător pentru suportul material şi încrederea acordată de-a lungul timpului. Lanţ întins şi apăsaţi pedala la bicicletă, nu la maşină!


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)