Oradenii pierd surprinzator, pe mana lor, intr-un final dramatic. Oradea – Cluj 67-68

0
Posted October 25, 2015 by Lucian Popa in Baschet

bascSpectacol de cinci stele duminică 25 octombrie în Arena “Antonio Alexe” din Oradea. Din nefericire, spectacolul era şi mai plăcut dacă orădenii terminau învingători. De astă dată ei au fost nevoiţi să se recunoască învinşi de o formaţia mult mai sigură pe ea în momentele importante ale jocului. Dykes un jucător extrem de important în LNBM a făcut în cele din urmă diferenţa.

Dacă de fiecare dată ECHIPA era cea care ieşea în evidenţă, de astă dată ECHIPA a fost cea care a pierdut meciul. Să nu mai spunem că Lucic sau Ţibîrnă nu au reuşit să transfome nici măcar o libră într-un moment decisiv al meciului. Aici s-a decis învingătoarea!!!

În cadrul rundei a IV-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM – CSU Oradea a pierdut 67-68 (16-23, 22-11, 15-9, 14-25) în compania celor de la BT U Cluj-Napoca. A fost un meci în care Oradea a avut nenumărate şanse de a câştigat dar în cele din urmă, pe mâna lor au pierdut meciul. Un gust amar pentru cei aproape 2 000 de spectatori prezenţi la sală dar plecaţi dezamăgiţi de rezultat.

Pasalic a reuşit primele puncte ale întâlnirii, de la distanţă Mandache ratând la celălalt panou. Zigeranovic este mult mai puternic decât Ţibîrnă şi-l domină clar pe bihorean, Barnette şi Mandache restabilesc egalitate 7-7. Urmează o perioadă dominată autoritar de clujeni care reuşesc un run de 12 puncte consecutiv datorită unui Torok într-o zi bună şi Baciu care domină duelul cu Nuhanovic. Oradea revine în meci după reuşita lui Barnette iar orădeanul Roland Torok de la clujeni înscrie încă o dată pe recuperare. Barnette este exact la libere, iar Clujul are şapte lungimi avans, Paşca fiind ultimul marcator de la distanţă al primului sfert.

Sfertul al doilea începe cu reuşitele lui Barac şi Markovic, iar după mai puţin de trei minute oaspeţi se află în penalitate. Nuhanovic înscrie ambele libere iar Zigeranovic nu are cum să fie oprit sub panoul advers. Markovic pasează aiurea, Dykes interceptează şi înscrie. Pentru prima dat Oradea preia conducerea după reuşita de la distanţă a lui Dani Popescu 30-29.   Hargrove înscrie şi el din zero grade, iar Dykes transformă doar o liberă. După cinci puncte consecutive ale bihorenilor, Marcel Ţenter antrenor vizitatorilor solicită timp de odihnă. Ţibîrnă transformă doar o liberă, iar Mandache forţează aruncarea şi înscrie. La pauza mare roş-albaştrii aveau patru lungimi avans.  38-34.

Începe sfertul al treilea. Mai bine de două minute nu se marchează, Oradea ajunge drepede în penalitate. Zigeranovic ratează ambele libere, iar Dykes îşi intră în mână. Lucic ratează din pozitie favorabilă, iar pivotul advers egalează. După reuşitele lui Franklin şi Ţibîrnă clujenii solicită un nou timp de odihnă. Ţibîrnă pe urmărire şi Frankin duc echipa gazdă la +6 pe tabelă. Barnette cu aruncări deschise ratează surprinzător, iar Dykes nu poate fi oprit. Franklin combină perfect cu Barnette care singur sub panou nu ratează, iar Ţibîrnă înscrie de la mare distanţă. Clujenii sunt în degringoladă, iar Ţenter îşi cheamă din nou elevii la banca tehnică. Jawara înscrie doar o liberă, iar Lucic punctează super. Oradea are zece lungimi avans 53-43. Din păcate Ţibărnă ratează pe ultima seundă de sub panou.

Ultimul sfert începe în nota de dominare a clunjenilor, în condiţiil în care Cristian Achim se încăpăţânează şi odihneşte titularii pentru final. Gazdele au trei turnover consecutive, ultima datorită posesiei alternative. Dykessforţează mereu pătrunderea şi readuce clujul în meci. 55-51. Barac înscrie la fel ca şi Jawala.  Arbitrii ies în evidenţă negativ. prima dată decid fault antisportiv la Barac în urma unei reacţii nervoase, dar revin asupra deciziei şi dau posesia gazdelor. Dykes este perfect iar Jawala egalează din nou 57-57. Nuhanovic după trei tentative ratate înscrie iar Hargrove îşi aduce aminte că este un marcator de la distanţă. 59-60. Oradea are posesia, Nuhanovic înscrie doar o liberă,  Pasalic ratează libera suplimentară. Scor 60-62. Franklin este exact la libere iar Dykes îşi continuă recitalul. Madache aduce explozia de bucurie în tabăra gazdelor cu o euşită de la distanţă 65-64.

Urmează o perioadă extrem de importantă care a decis învingătoarea. Două libere pentru Lucic şi surpriză, ambele libere sunt ratate!!! Pe urmărire Ţibîrnă incerceptază şi este faultat de Jawala(descalificat pentru cinci greşeli). Surprinzător, Bogdan Ţibîrnă cedează presiunii şi nu transformă nici măcar o liberă!!! Ce să-ţi facă antrenorul când nu eşti în stare să înscrii libere!!! Clujenii irosesc atacul, Franklin are posesia, din dribling, Dykess interceptează şi înscrie 65-66. Timp de odihnă pentru Oradea, Franklin este faultat şi înscrie ambele libere 67-66. Clujenii au atacul, în ultimele secunde. Ţibîrnă faultează, iar Oradea nu este în penalitate. Mai sunt cinci secunde. Adamovic unu la unu cu Franklin, înscrie şi are o liberă suplimentară cu 0,02 secunde înainte de final. 67-68. Aruncă şi ratează internţionat, iar aşa s-a scris istoria unui meci în care baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede nu au avut luciditate în final, exact când era mai mare nevoie. A fost prima înfrângere a orădenilor într-un sezon extrem de echilibrat în care nu există după patru runde nicio echipă cu maximum de puncte.

Îniante de debutul partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria celui care a fost Vlad Petrila (21 ani), băiatul lui Florin Petrila administrator al Arenei Antonio Alexe decedat în urma unui tragic accident de circulaţie. Îniante de meci dorinici să intre în sală orădenii au stat la o coadă de peste 50 m. Văzând că nu fac faţă cererii mare de bilete, în cele din urmă organizatorii au decis să lase intrerea liberă pentru foarte multe persoane care doreau să fie prezente în sală.

Etapa viitoare Oradea are liber datorită faptului că Energia Târgu Jiu joacă în Cupele Europene. Sâmbătă 1 noiembrie CSM – CSU Oradea primeşte vizita ceor de la BC Piteşti.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)