Proiectul facilitarii tranzitiei venit in sprijinul elevilor de la LPS Bihorul

0
Posted October 29, 2015 by Lucian Popa in Altele sporturi

staFacultatea de Geografie, Turism și Sport din cadrul Universității din Oradea, în parteneriat cu Liceul cu program Sportiv ”Bihorul” Oradea, a implementat în perioada 2014 – 2015, proiectul ,,Facilitarea tranziției de la școală la viața activă a studenților și elevilor din domeniile Geografie și Educație Fizică și Sport” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Axa 2 ”Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2.1. ”Tranziția de la școală la viața activă”, Contract nr. POSDRU/161/2.1/G/133169.
Evenimentul a avut loc, în cadrul Universității din Oradea, Corpul C, etajul II, amfiteatrul C219, în data de 26.10.2015, cu începere de la ora 16.
Proiectul a avut o durată de 18 luni, desfășurându-se între 05.05.2014 – 31.10.2015, sub coordonarea prof. univ. dr. Ilieș Alexandru.
Obiectivul principal al proiectului a fost ”continuarea studiilor și creșterea gradului de inserție pe piața muncii a elevilor și studenților din domeniile Geografie și Educație Fizică și Sport, prin consiliere/orientare profesională și dezvoltarea aptitudinilor de muncă ale acestora prin intermediul stagiilor de practică”.
Proiectul s-a adresat unui număr de 350 de persoane, din care 190 studenți de la Facultatea de Geografie, Turism și Sport și 160 elevi de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” Oradea care au fost sprijiniți în vederea continuării studiilor și a creșterii gradului de inserție pe piața muncii.
Prin concepție și modul său de derulare, proiectul a încurajat egalitatea de șanse între bărbați și femei, prevenind orice discriminări bazate pe sex, rasă, origine etnică, religie, convingeri, handicap, vârstă sau orientare sexuală.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)