Campionii de nerecunoscut, doua infrangeri consecutive. CSM Oradea – Steaua 9-10 si 9-10

0
Posted November 20, 2015 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

4121-polo-csmPoloiștii de la CSM Digi au  primit vineri 20 noiembrie în derby-ul campionatului Superligii Naționale la Oradea replica celor de la Steaua Bucureşti. De fapt, s-au întâlnit cele mai bune echipe ale polo-ului românesc, care au fost însă și protagonistele finalei din precedenta ediție a campionatului național.
Meciurile, pentru că sunt două, înscrise în runda a VII-a, ediția 2015-2016, au fost găzduite de Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.

În primul meci CSM Oradea a pierdut la limită scor 9-10 cu adversarii din capitală.

În primul sfert, orădenii au debutat cu un mic avantaj, scor 3-2. În sfertul al doilea a urmat acelaşi scor dar în favoarea echipei vizitatoare.

Imediat după pauză, egalitatea s-a menţinut 2-2. A urmat ultimul sfert. Ghiban a marcat primul pentru Steaua, Bowen măreşte diferenţa pentru bucureşteni. 7-9. Chioveanu reduce din diferenţă 8-9. Cu două minute înainte de final, Filipovic înscrie golul care ar putea fi decisiv. 8-10. Cupic revine şi punctează pentru bihoreni (9-10). Tibi Negrean are şansa egalării dar Dragoş Stăenescu este imperial în poarta Stelei.

Al doilea meci avut loc sâmbătă 21 noiembrie. Orădenii au fost mereu în avatnaj terminând primele două sferturi cu două goluri avans. 5-3. Din păcate imediat după pauză, Gheorghe Dunca căpitanul orădenilor a fost eliminat direct primind cartonaş roşu iar echipa a jucat patru minute în inferioritate numerică. Filipovic transformă, la fel ca şi Mihnea Gheorghe de la gazdă o lovitură de la cinci metri. Scor 7-5.Tensiunea ajunge cote maxime, steliştii sunt eliminaţi mereu din joc, iar Chioveanu măreşte diferenţa pentru gazde 8-5. Murisic reduce din handicap, Oradea nu are soluţii în atac. Krizman înscrie din nou pentru Steaua (8-7). Gelu Isac antrenorul secund al celor de la Steaua este eliminat din bazin, pentru proteste la adresa arbitrilor. Urmează ultimul sfert al unei întâlnirii extrem de tensionate.

Ghiban deschide ultimul sfert cu o reuşită de senzaţie, scor  8-8. Bucureştenii au posibilitatea de a trece în avantaj. Tibi Negrean este eliminat definitiv din joc, Krizman iroseşte o aruncare de la cinci metri, pe contră Mihnea Chioveanu înscrie. 9-8. Popoviciu are şansa desprinderii, dar Dragoş Stoenescu respinge. Steaua nu renunţă, Murisic reuşeşte să înscrie 9-9. Krizman eliminat şi el definitiv. Oradae înscrie dar reuşita este anulată, La cealaltă poartă Murisic înscrie iar Steaua trece în avantaj 10-9. Mai sunt de jucat 150 secunde. Dublă eliminare la Steaua, Markovic aruncă în bară. Mihnea Gheorghe este blocat de două ori de Stoenescu. Oradea iroseşte un nou atac, iar Steaua scapă în învingătoare.

Aşadar, CSM Oradea pierde ambele derby-uri ale campionatului chiar în faţa propriilor suporteri iar perspectivele par a nu fi cele aşteptate. Cu siguranţă că vor fi luate unele măsuri în condiţiile în care echipa campioană nu a mai pierdut acasă două meciuri consecutive de câteva sezoane bune.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)