Oradea a avut nevoie de prelungiri pentru a trece foarte greu de Dinamo

0
Posted November 22, 2015 by Lucian Popa in Baschet

bascEtapa cu numărul nouă a Ligii Naţionale de baschet masculin a opus duminică 22 noiembrie echipele Dinamo Bucureşti şi CSM – CSU Oradea în capitală. La finele unui joc dominat tactic de vizitatori aceştia au reuşit în final să se impună după prelungiri, cu scorul de 93-75 (24-16, 24-20, 13-15, 11-22, 19-1).

Oradea a început foarte bine jocul reuşind să impună ritmul. Nuhanovic şi Barnette marcând primii. După ratarea lui Marinov de la distanţă şi Lucic ratează şansa desprinderii. Nuhanovic se apără foarte bine iar Mandache transformă libera suplimentară scor 2-9. Barnette cu două greşeli personale este retras pe bancă, în timp ce Barac este exact la libere. Oradea este în penalitate, Marinov înscrie şi el liberele. Barac liber de la distanţă ratează, în timp ce Dalman forţează pătrunderea. Marinov înscrie de la distanţă şi Dinamo revine în meci (scor 10-11). Replica vine imediat, Lucic înscriind cu lejeritate de la distanţă. Nuhanovic şi Barac refac diferenţa de opt puncte, iar Corpodean punctează şi el pe recuperare. Oaspeţii au ultimele aruncări libere ale primului sfert, Paşca transformându-le. Scor 16-24.

Markovic combină perfect cu Barac care înscrie primele puncte, iar apărarea este foarte eficientă. Ţubîrnă înscrie la prima acţiune ofensivă iar Markovic este exact la libere (scor 20-30). Partida scade în intensitate, ambele echipe greşind foarte mult, Marinov înscrie de sub panoul bihorean, replica vine imedit, Markovic ratând de la distanţă. După coşul uşor reuşit pe contraatac de Corpodean, Cristian Achim solicită timp de odihnă pentru orădeni. Sutalo revine şi înscrie iar Markovic este imperial, Lucic pe ultima secundă conservă diferenţa în favoarea oaspeţilor. Lucic sunt de neoprit, Lucic înscrie din nou de la distanţă iar gazdele solicită timp de odihnă (scor 30-44). Babkauskas înscrie de la distanţă, Lucic se descurcă foarte bine sub panoul gazdelor. Dinamo are ultimul atac, Babkauskas înscrie perfect de la distanţă. Mai sunt de jucat două secunde, Paşca repune pentru Franklin care iroseşte atacul. Scor după prima repriză Dinamo – CSM – CSU Oradea 36-48.

Dinamo iroseşte primul atac, Franklin înscrie primele puncte. Gazdele sunt penalizat cu fautl antisportiv iar Barnette transformă ambele libere. Roş-albaştrii sunt mereu în prim plan, Madnache reuşind să înscrie după o intercepţie. Orbeanu punctează de la distanţă, Marinov înscrie doar o singură liberă, iar Ţibîrnă este faultat sub panoul advers. Transformă cu siguranţă ambele libere. Urmează o perioadă cu multe ratări sub ambele panouri, ambele echipe fac multe schimbări. Barnette ratează din poziţie de singur cu panoul, iar Franklin nu are cum să fie oprit. Scor 46-59. Dinamo este în poziţional, Oradea se apără foarte bine. Barac ratează de la distanţă, Dani Popescu combină superb cu Ţibîrnă iar ultimul înscrie elegant. Corpodean înscrie de trei puncte, iar Barnette este faultat pe aruncare. Înscrie doar o liberă, iar Sutalo ratează ultima tentativă. Scor 51-62.

Gazdele încep bine, Marinov înscrie de la distanţă. Markovic ratează, Ţibîrnă interceptează şi pasează grerşit. La celălalt panou, Marinov înscrie de la distanţă. Timp de odihnă Oradea!!! Scor 57-62. Paşca înscrie un coş important, Dahlman îl imită, Barac ratează ambele libere. Marinov înscrie lejer, iar Oradea nu are replică. Dinamo se apără excelent, Marinov ratează egalarea. Oradea suferă la recuperare. Markovic înscrie din nou, iar roş-albii irosesc trei atacuri consecutive. Mandache revine pe parchet, iar gazdele au probleme la finalizare. Surovic înscrie prin sleam-dunk, iar la celălalt panou Nuhanovic punctează şi el. Barac ratează de la mare distanţă, iar Dahlman este faultat sub panoul bihorean. Acesta din urmă este exact la libere, Lucic pierde balonul din dribling. Dahlman iroseşte o bună oportunitate, iar Sutalo restabileşte egalitate 68-68. Incredibil, deşi au condus pe toată durata partidei, orădenii se văd egalaţi în final. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Franklin ia o acţiune pe cont propriu, înscrie şi libera suplimentară 68-71. Marinov este penalizat cu fault în atac, şi este eliminat din joc pentru cinci greşeli personale. Markovic ratează, Barac recuperează în două rânduri. Acelaşi Barac înscrie după un pas superb a lui Markovic scor 68-73. Timp de odihnă Dinamo. Sulovic aflat la linia de libere marchează doar o singură aruncare. Gazdele sunt penalizate cu fault tehnic pentru proteste. Markovic iroseşte libera.

Oradea iroseşte atacul, iar Sutalo este exact la libere. Scor 71-73. Mai sunt de jucat 57 de secunde. Dinamo face fault târziu, Barac ratează a patra liberă consecutiv. Nu este posibil aşa ceva!!! Sutalo înscrie superb şi egalează din nou 73-73. Timp de odihnă Oradea cu 35 de secunde înainte de final. Franklin ratează, Dinamo are şansa de a trece în avantaj. Sulovic este faultat de Barac, descalificat şi el. Ratează prima liberă, şi o ratează şi pe cea de-a doua. Franklin pasează pentru Markovic care ezită să arunce. Aşadar avem prelungiri!!!

Încep prelungirile. Nuhanovic la libere înscriind doar o liberă. Sutalo ratează, Dahlman prinde şi este faultat de Mandache. O singură aruncare transformată şi de acesta. Franklin este faultat şi el, punctează de două ori. Scor 74-76. Lucic este descalificat pentru cinci greşeli personale, Dahlman este la linia de libere. Ratează prima, şi pe cea de-a doua. Barnette recuperează. Mandache pe pătrundere înscrie. Din nou Mandache înscrie decisiv, timp de odihnă dinamo. Scor 74-80. Babkauskas ratează de la distanţă, Oradea are posesia. iar Nuhanovic înscrie prin sleam-dunk. Mandache imperial face diferenţa. Markovic înscrie şi el iar VICTORIA estea asigurată.

Finalul le-a aparţinut îăn totalitate bihorenilor care au punctat pe contraatac foarte uşor. Scor final 93-75 pentru echipa bihoreană care a avut şansă în final!!!

 

 

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)