Ziua mondiala a judo-ului sabatorita pe tatami

0
Posted November 1, 2015 by Lucian Popa in Sporturi de contact

judoCu ocazia Zilei Mondiale a Judo.ului care este sarbatorita in fiecare an in data de 28.10.2015, Judo Club Liberty Oradea a organizat numeroase activitati pentru a marca aceasta Sarbatoare Mondiala a Judoului.

Judoka de diferite varste, de la copii la seniori si antrenori s-au implicat cu totii dand sens si valoare motoului de anul acesta si anume “Unitate” (Unity eng.).

Incepand cu micutii judoka, acestia au sustinut examene de Mon pentru evaluarea cunostintelor acumulate. Munca si rezultatele lor au fost apreciate de catre parinti, frati si prieteni si rasplatite cu diplome, dulciuri si tricouri inscriptionate special pentru aceasta ocazie.

Cei mai avansati dintre judoka din punct de vedere al cunostintelor si al rezultatelor nationale si internationale s-au intrecut in cadrul Kohaku Shiai (Shiai Rosu-Alb) o competitie de dojo, initiata de fondatorul Judoului Jigoro Kano, menita sa aduca fata in fata judoka de varste, categorii de greutate si valori diferite pentru a stabili o ierarhie simbolica si pe cel care la final ramane de “Neinvis” (Batsugun).

La sfarsitul Kohaku Shiai, s-au inmanat tricouri si s-au acordat trofee celor merituosi.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)