Atletismul bihorean şi-a premiat valorile. Gala lui Virgil Preda a ajuns la “majorat”

0
Posted December 28, 2015 by Lucian Popa in Atletism
Ciao restaurant - pizzerie

galaCantina Liceului cu Program “Sportiv” Bihorul din Oradea a găzduit luni 28 decembrie ediţia a XVIII-a a Galei Atletismului Bihorean. An de an, Virgil Preda antrenor emerit s-a dovedit a fi o gazdă extrem de primitoare care îmbină utilul cu plăcutul, sportul şi cultura mergând pe aceelaşi drum. Dintre personalităţile spotive au fost prezenţi care au şi oficiat festivitatea de prmeiere, au onorat cu prezenţa Dan Matei şi Lucian Stance, director respectiv director adjunct de la LPS Bihorul Oradea. Nicuşor Vaşadi director sportiv al CSM Oradea, Iosif Korodin din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor precum şi cea mai mae parte a antrenorilor de atletism din Bihor.

Schimbată puţin prin desfăşurare faţă de alţi ani, categoria speranţe a cuprins o serie de noi tineri copii premiaţi. Aceştia au fost Daria Miheş, Alesia Renglea, Miruna Hasegan, Daria Sfârlea, Cadar Sara, Nicolas Gligor, Mihnea Popovici, Alexandru Bârz, Serena Beny, Ştefan Gavrilaş sau Mate Antal.

Remus Ploaie a fost cel care a întreţinut atmosfera cu momentul artistic, pentru ca la categoria debut pe podium să se situeze Iştvan Alexei, Vereş Andrei, Bogdan Ţenţ, Mark Fandly. Perseverenţii premiaţi în 2015, categoria schimbată faţă de anul trecut a curpins o serie de noi copii printre care Cristian Lung, Olah Robert, Zaha Darius, Sabău Horaţiu, Cristina Szucs, Daniel Copil, Urs Richard, Denisa Coita, Anda Pogăceanu, Carmen Popa sau Alexandru Băncui.

004La capitolul confirmări s-au situat Luca Abrudan, Potra Smaranda, Ilieş Daiana, Balint Chirai, Munteanu Adelina, Balogh Luis sau Larisa Brândaş. De la ei se aşteaptă în viitor să confirme încrederea acordată. Trebuie precizat că atletismul a dat în urmă cu patru ani poate cea mai valoroasă sportivă din judeţ şi anume Ligia Grozav a fost atunci campioană mondială de juniori. Un titlu care foarte, foarte greu va fi egalat vreodată. De asemenea Cornelia Deiac a fost de două ori locul şapte la Campionatul European de atletism în sală, ceea ce este mult, mult peste posibilităţile antrenorilor faţă de condiţiile pe care le eu.

În cele din urmă s-a ajuns la categoria primilor zece sportivi în anul 2015 în atletismul bihorean.

Iată clasamentul final:

1 Andrei David
2 Costică Mureşan
3 Laviniu Chiş
4 Cristian Tăut
5 Sergiu Perţe
6 Eduard Hercuş
7 Claudiu Hașegan
8 Antonia Teușdea
9 Cristian Meheș şi David Pentie
10 Antal Gergo

Foto sus: David, Tăut, Mureşan, Perţe.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)