Cristian Achim: “Am venit la Sibiu cu un plan bine facut”

0
Posted December 6, 2015 by Lucian Popa in Baschet

achimCristian Achim (foto), antrenorul principal al CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat meciului câștigat la Sala Transilvania din Sibiu, în etapa a 11-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Tehnicianul roș-albaștrilor a vorbit pe marginea succesului repurtat asupra lui CSU Atlassib din localitate. Rezultatul final a fost de 89-68.

“Vreau să îl felicit pe colegul meu Dan Fleșeriu, pentru munca excepțională depusă până acum la CSU Sibiu. Nu o spun doar pentru că este un coleg cu care am o relație bună, dar realitatea este că ceea ce a creat el aici este realmente foarte frumos.

În al 2-lea rând, sala din Sibiu, mă refer la publicul de aici, este extrem de frumos. Mă bucur enorm că avem așa ceva în România. Știu că Sibiu este oraș de baschet și mi-a plăcut foarte mult cum și-au încurajat echipa favorită, chiar și atunci când era clar că meciul se va încheia cu o înfrângere pentru ei.

Am dorit să subliniez aceste două lucruri pentru că le am în cap de mult timp.

Despre meci, mărturisesc că a fost o încercare pentru noi. În primul rând a fost un meci extrem de important pentru echipa noastră. Sibiul este o echipă atipică, căreia nu îi dai ușor de cap și mărturisesc că am avut coșmaruri. Au jucători subțiri și scunzi, dar extrem de rapizi și atletici. E foarte dificil să lupți împotriva unei astfel de echipe. Consider că diferența am făcut-o cu oamenii mari.

Am venit cu un plan bine făcut. Evident unii jucători sunt mai importanți, iar absența lui Calotă a contat foarte mult, dar sunt de părere că o echipă nu stă într-un singur jucător. Dincolo de această absență, repet, foarte importantă din echipa adversă, eu consider că ne-am respectat foarte bine planul și am executat ceea ce am discutat că trebuie să facem.

Eu zic că victoria noastră din acest meci nu a lăsat loc de dubii sau îndoieli. Am fost echipa mai bună și mă bucur că, în pofida unor meciuri amânate, unul inclusiv pentru noi, încheiem turul pe prima poziție a clasamentului. Și acest aspect mă bucură.

Țin să mulțumesc suporterilor noștri care au făcut deplasarea până aici. I-am simțit lângă noi și ca de obicei ne ajută foarte mult să îi știm aproape în astfel de deplasări.”

Antrenorul roș-albaștrilor a mai făcut câteva precizări în prezența reprezentanților mass-media sibiene:

“Noi ne dorim să câștigăm fiecare meci în parte. Lucru cu care se identifică întreaga noastră organizație. În ceea ce mă privește, pofta de a lucra și de a câștiga este identică cu cea din prima zi și au trecut deja șase ani de la acel moment. Nu ne gândim la lucruri mari în acest moment. Vom aborda totul pas cu pas, meci cu meci.

Am spus-o de la începutul sezonului, în opinia mea există trei echipe care își propun să câștige trofee și au cu ce să facă acest lucru. Este vorba despre Steaua, Cluj și Târgu-Jiu. În ceea ce ne privește, suntem o echipă foarte, foarte ambițioasă și ne dorim să jucăm cât mai bine împotriva fiecărui adversar, la fiecare meci. Nu vreau să ne exclud din lista echipelor cu potențial de a obțien un rezultat remarcabil în acest sezon. Este normal și firesc să-mi doresc să facem performanță, dar în același timp nu putem să omitem sau să ascundem faptul că în această competiție există anumite echipe redutabile. Pe care vom încerca să le învingem.

Noi avem multe noutăți în acest sezon și evident că durează până punem la punct toate amănuntele legate de jocul nostru și de identitatea noastră. Este o muncă foarte dificilă și e cu atât mai greu cu cât personal îmi place să am continuitate în ceea ce privește lotul de jucători. După aproape trei luni de jocuri oficiale pot să spun că încep să-mi cunosc jucătorii. De asemenea, mă pun în pielea lor și sunt conștient că și pentru ei este un proces la fel de greu de adaptare la mine și la munca pe care o depunem împreună.”

CSM CSU Oradea are opt victorii și două înfrângeri, cu un meci mai puțin disputat, la încheierea primei jumătăți din faza inaugurală a sezonului regulat în Liga Națională. Cea de-a 2-a jumătate demarează peste o săptămână, când CSM CSU Oradea primește vizita echipei Steaua CSM EximBank București.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)