Super evolutie pentru oradeni pe terenul liderului. Markovic si Barnette magistrali!!!

0
Posted December 5, 2015 by Lucian Popa in Baschet

bascÎn cadrul rundei cu numărul unsprezece a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM – CSU Oradea a jucat sâmbătă 5 decembrie în deplasare în Sala Transilvania din Sibiu cu gazdele de la CSU, liderii competiţiei.

În urma celei mai bune prestaţii din acest sezon, orădenii au reputat o victorie extrem de categorică cu scorul de 89-68 (24-15, 27-19, 17-17, 21-17). A fost un meci dominat într-o manieră de neimaginat, de la un capăt la celălalt de formaţia din municipiul de pe Crişul Repede care a demonstrat încă o dată că este uan dintre cele mai în formă echipe în acest moment.

Oradea a avut prima posesie, Barac ratează, Barnette recuperează, Franklin ratând de la distanţă. Gilbert ratează pentru gazde, Barnett deschide partida de la semidistanţă, Păun egalând. Barnette îşi domină adversarul direct, iar Harrison înscrie ambele libere. Mandache interceptează, și Barnette este de neoprit. Harrison şi Franklin înscriu de la distanţă, iar în timp ce Barnette este imperial.

Barac înscrie cu panoul şi beneficiază de o liberă suplimentară iar Oradea are şapte lungimi avans (scor 9-16). Lalovic reduce din diferenţă, de două ori consecutiv, în timp ce Barac îi lasă loc în teren lui Markovic. Sibienii ratează sub panoul advers, Franklin e din nou la linia de libere. Bogdan Ţibîrnă apare şi el în echipa bihoreană, care are un ritm foarte bun. Markovic îşi face bine treaba, dar Barnette ratează vole-ul. Lucic punctează şi el Oradea ajunge din nou la şapte lungimi avans (15-22). Barnette ajunge la cota 10, iar galbenii ratează în continuare. După primul sfert Oradea lasă impresia că stăpâneşte bine situaţia.

Markovic “deschide” sfertul secund cu un coş de la distanţă (scor 15-27) în timp ce Lalovic şi Mijajlovic înscriu la celălalt panou. Barnette este trimis la linia de libere. iar publicul fluieră la decizia arbitrilor. Rotaţia oaspeţilor funcţionează perfect, Mandache înscriind de la distanţă. Hardy înscrie iar Nuhanovic acumulează cea de-a doua greşeală personală. Mijajlovic punctează de la mare distaţă. iar arbitrii acordă un coş când mingea nu a intrat prin inel. Se revine asupra deciziei, mingea este în posesia gazdelor. Markovic este letal fără om pe el. iar organizatorii nu au replică (scor 27-37). Georgian Păun are o evoluţie foarte bună, în timp ce Lucic se descurcă bine sub panoul gazdelor, Lucic marchează ambele libere, iar bihorenii au marcat peste 40 de puncte în doar 17 minute. Nuhanovic este penalizat din nou cu fault, iar Hardy înscrie lejer. Franklin este căpăcit de un adversar, Oradea are în continuare posesia. Franklin de astă dată înscrie, iar Dan Fleşeriu solicită timp de odihnă. Păun ratează, iar Lucic face diferenţa. Oradae este într-o formă foarte bună. Hardy marchează şi beneficiază de o liberă suplimentară. Înscrie iar tabela arăta 34-47. Markovic punctează din toate poziţiile, Lalovic ratează, roş-albaştrii au ultimul atac. iar sleam-dunk-ul lui Ţibîrnă încheie primul mitan. Oradea a arătat foarte bine, în condiţiile în care a jucat pe terenul liderului.

Imediat după pauză, Barnette ratează prima aruncare la fel ca Mijajlovic. Acelaşi jucător sârb, înscrie de la distanţă, iar Hardy punctează şi el. Gilbert înscrie după o recuperare, prin sleam-dunk, iar Cristian Achim solicită timp de odihnă. Barnette reuşeşte să înscrie din nou, Barac punctează şi el. Elanul Sibiului este oprit, iar Hardy înscrie şi el. Franklin după o pasă lungă înscrie singur cu panoul, iar apărarea orădenilor funcţionează foarte bine. De departe Barnette este omul meciului, el depăşind uşor orice adversar. Posesia revine galbenilro după o greşeală a lui Franklin, Păun pe urmărire ratează, arbitrii sunt confuzi, iar posesia revine gazdelor. Lalovic ratează de la distanţă, Gilbert este la linia de libere. Hardy în forţă înscrie prin sleam-dunk, iar Sibiul revine în meci.

Gilbert de la mare distanţă, ridică sala în picioare (scor 51-59), la celălalt panou Markovic are trei libere, transformând toate aruncările. Mijajlovic ratează în timp ce Barnette face “toţi banii”, ajugând la cota 19. Oradea are ultimul atac, Markovic aruncă de la distanţă şi …înscrie. Superb!!! (51-68). Publicul e redus la tăcere.

Lucic îl căpăceşte pe Hardy la primul atac, al ultimului sfert, arbitrii considerând că a fost fault. Înscrie doar o liberă, Mandache marchează şi el doar o liberă. Gazdele irosesc atacul, Oradea este letală. Markovic îşi arată clasa. INCREDIBIL Markovic este pur şi simplu one-fire. Oradae are 22 de puncte avans!!! (74-52).

Mandache încearcă din spatele semicercului şi ratează. în timp ce Hardy este din nou la libere. Markovic înscrie al şaselea conş de la distanţă gazdele neavând replică. Mandache înscrie şi el iar Oradea ajunge la 79 de puncte în 35 minute. Super performanţă. Bihorenii duc fiecare atac la limita celor 24 secunde, Franklin înscriind din nou.

Barac se desprinde de adversarul direct şi înscrie iar Sibiul îşi odihneşte deja titularii. Cioacătă punctează de la distanţă, dar e prea târziu. Markovic face ce vrea cu defensiva adversă, iar Tincu ratează primele puncte. Cioacătă înscrie din nou iar combinaţia Markovic – Barac este letală. Sergiu Pop îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, iar Tincu înscrie pentru prima dată. Ultimul minut îl aduce pe Tincu la linia de libere .

ORADEA termină partida la fel ca şi pe precedenta cu cinci români pe parchet în condiţiile în care evoluează pe terenul liderului.

Scor final 89-66, super victorie după cea mai bună prestaţie din ultimele sezoane.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Hardy 18 puncte, Gilbert 17 de la gazde, Markovic 27 puncte, Barnette 19 puncte, Lucic 12 puncte şi Franklin 10 puncte.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)