Debut de an cu stangul pentru voleibalistele de la CSU Oradea

0
Posted January 19, 2016 by Lucian Popa in Volei

voleiÎnceput de an cum nu se putea mai dificil pentru voleibalistele pregătite de Mariana Szabo-Alexi. În primul meci oficial din 2016, CSU Oradea a fost învinsă cu 1-3, 20-25, 12-25, 25-21 și 19-25 de către liderul clasamentului, Medicina Târgu Mureș. Partida a contat pentru etapa a 11-a din Seria Vest a Diviziei A2.
La fel ca echipa de handbal feminin a clubului universitar, și cea de volei a întâlnit pe teren propriu cea mai valoroasă formație din seria în care activează. La Târgu Mureș funcționează un Centru Național de Excelență unde sunt selectate și se pregătesc unele dintre cele mai bune voleibaliste țării. Spre deosebire de orădence, care se antrenează doar o dată pe zi, la Târgu Mureș ședințele de pregătire sunt și dimineața și după-amiaza. În aceste condiții este lesne de înțeles că forțele din teren erau disproporționate. Chiar și așa, fetele Marianei Szabo-Alexi au dat o replică onorabilă mai valoroaselor sale adversare.
Cantonament la Arieșeni
Primul set a stat sub semnul echilibrului până la scorul de 7-8 pentru oaspete. A fost momentul în care s-a solicitat un timp de odihnă, situație care a dat peste cap angrenajul gazdelor. La reluare, mureșencele au făcut 5 puncte consecutive desprinzându-se la 6 lungimi, avantaj care nu a mai putut fi recuperat de către gazde. Așadar primul set s-a încheiat cu 20-25 pentru mureșence. Setul al doilea a fost aproape fără istoric, „tratamentul” acordat de mediciniste orădencelor fiind unul sever care a conds spre un crunt 12-25.

La 2-0 pentru oaspete și cu o asemenea desfășurare a setului secund probabil că niciunul dintre spectatorii prezenți la meci nu a crezut că partida nu se va termina în minimum de seturi. Poate și pe fondul unei relaxări în tabăra oaspetelor, dar mai ales datorită prestației excelente a gazdelor, CSU Oradea și-a adjudecat setul al treilea după ce l-a condus practic în permanență. S-a mers „umăr la umăr” până la scorul de 3-3.Din acel moment și până la final echipa de pe Crișul Repede s-a aflat la conducere.

A făcut-o chiar și la 6 puncte (11-5) pentru ca pe final să aibă ceva emoții, oaspetele apropiindu-se la doar o lungime (22-21). Totuși, datorită în special concentrării, CSU și-a adjudecat setul al treilea cu 25-21. Soarta ultimului set a fost decisă de startul slab, orădencele pornind practic de la 0-3. Cursa de urmărire a dat rezultate, fetele Marianei Szabo-Alexi reușind să egaleze la 9. Din păcate din acel moment oaspetele au preluat conducerea și nu au mai cedat-o până la final impunându-se cu 19-25.

CSU Oradea: Iuliana Fîcă, Maria Fîcă, Roxana Haidu, Horvath Reka, Mădălina Pura, Nicoleta Ponorean, Camelia Ungur, Lavinia Gîrdan, Denisa Ienciu, Petra Dudaș. Antrenor: Mariana Szabo-Alexi.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)