Dupa ca au invins Germania, ai nostrii au o misiune mult mai dificila cu elenii

0
Posted January 17, 2016 by Lucian Popa in Polo

poloEchipa naţională de polo a României va întâlni duminică, 17 decembrie  de la ora 19.45 (TVR2), selecţionata Greciei, în optimile de finală ale Campionatului European de la Belgrad.

Naţionala României a încheiat grupa C pe locul 2 (12-6 cu Georgia, 5-11 cu Italia, 14-13 cu Germania), iar duminică, de la ora 19.45, va juca în compania Greciei, care a încheiat pe locul 3 în grupa D. Elenii par a fi pierdut intenționat în ultimul meci din grupa lor, în fața Rusie, pentru a evita Serbia în varaj!

În ultimul meci direct, în Liga Mondială, grecii ne-au dat 17-3. Însă antrenorul Dejan Stanojevici, botezat de postul tv care produce meciurile ”Satanojevici”, nu s-a putut baza atunci pe căpitanul Cosmin Radu, cel mai bun marcator în activitate al naționalei, cu 719 goluri,

Obiectivul României la turneul final continental este un loc între primele 8 formații, performanță care asigură calificarea la turneul preolimpic, la Campionatul Mondial și la următorul Campionat European.
Campioana europeană din 2016 va obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. De asemenea, echipele luptă şi pentru calificarea la turneul preolimpic de la Trieste, din aprilie, la care vor lua startul 12 echipe, din care cinci europene. Italia are asigurat un loc, fiind gazda turneului de la Trieste. Primele trei clasate la acest turneu preolimpic se vor califica la JO de la Rio.

La ediţia din 2014 a Campionatului European, România s-a clasat pe locul 8.

Campioana europeană en-titre este Serbia, care este deja calificată la JO din 2016 în calitate de câştigătoare a Ligii Mondiale în 2015. De asemenea, Croaţia şi Grecia sunt calificate, după ce au încheiat pe locurile 2-3 la CM din 2015, după Serbia.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)