Eform maxim pentru o victorie conturata abia in final. Oradea – Tg. Jiu 65-62

0
Posted January 18, 2016 by Lucian Popa in Baschet

baschetÎn cadrul etapei a XVI-a a Ligii Naţionale de baschet maculin, CSM – CSU Oradea a obţinut duminică 17 ianuarie o victorie extrem de dificilă scor 65-62 (20-7, 15-21, 16-24, 14-10) în faţa celor de la Energia Târgu Jiu. În urmă cu o săptămână, orădenii au reuşit să se impună şi în deplasare în compania aceluiaşi adversar scor 75-70, consolidându-şi prima poziţie în clasament.

Barnette a marcat primele puncte pentru orădeni în timp ce Mandache singur a ratat de la distanţă. Mack a egalat situaţia, iar tensiunea jocului şi-a pus amprenta asupra evoluţiei celor două echipe. Urmeaă o perioadă aproape perfectă pentru bihoreni după reuşita de la distanţă a lui Mandache. La scorul de 9-2, vizitatorii solicită primul timp de odihnă. Jocul curge clar spre panoul gorjenilor, veniţi la Oradea cu doar zece jucători pe foaia oficială. Eziukwu este penalizat cu geşeală tehnică pentru vociferări la adresa arbitrilor, iar Nuhanovic în două rânduri “rupe panoul”. Oradea impune ritmul, Lucic este şi el de neoprit iar tabela arăta incredibil 20-4. La ultima aruncare de la distanţă Home înscrie. Aşadar după primul sfert se părea că misiunea gazdelor va fi una facilă.

Sfertul al doilea a debutat cu patru puncte consecutive marcate de Guţoaia, turnover al gazdelor, moment în care Cristian Achim solicită timp de odihnă. Intră în scenă Radovan Markovic care din două reuşite de la distanţă şi o liberă suplimentară transformată reface diferenţa. Aşa cum era de aştapat, timp de odihnă solicitat de formaţia vizitatoare. Mandache înscrie, de la mare distanţă la fel ca şi Troupe pe ultimele secunde ale atacului, iar Guţoaia ratează ambele libere, fiind faultat grosolan de Zupan. Acesta din urmă, intrat în locul cu Nuhanovic cu trei greşeli personale. Diggs începe să-şi domine adversarul direct, Eziukwu transformaă doar o liberă şi scorul se strânge. Gazdele cedează teren, oaspeţii profită iar Tripue şi Diggs sunt exacţi la linia de libere. Ultima acţiune înainte de pauză îi aparţine lui Eziukwu care înscrie prin sleam-dunk.

Partea a doua începe cu sleam-dunk-ul lui Zupan, pentru ca din nou Guţoaia să rateze ambele libere. Mandache înscrie iar la celălalt panou, Eziukwu şi Mack transformă ambii libera suplimentară, Presiunea este constantă, arbitrii sunt huiduiţi pentru unele decizii total ciudate. Meciul se echilibrează, Barnette înscrie ambele libere, iar Dragoş Andrei abia intrat înscrie de la trei puncte. Moment foarte important al partidei. Uros Lucic este penalizat cu două greşeli antisportive şi este descalificat din joc de arbitrul Laurenţiu grigoraş, care pe undeva a făcut exces de zel. 43-39 arăta în acel moment tabela de marcaj.

Mack în două rânduri reduce diferenţa la doar un singur punct, pentru ca bihorenii să solicite timp de odihnă. Jocul lor pare a fi în scădere, Mack ratează de la linia de libere, ambele încercări, Zupan înscrie pe urmărire. şi Mack este penalizat cu greşeală tehnică, Barnette înscrie liberele pentru ca Troupe de la distanţă să restabilească egalitatea 47-47.

Se marchează cosntant, iar Diggs de la distanţă este ultimul marcator al sfertului. Înaintea debutului ultimului sfert, oaspeţii aveau un singur punct avans. Eziukwu înscrie pentru gorjeni la fel ca şi Markovic pentru bihoreni (54-54). Barnette ratează surprinzător ambele libere pentru ca Mandache pe contraatac să puncteze. Jocul place, tensiunea creşte iar mereu deciziile arbitrilor, bune sau mai puţin bune sunt huiduite. Eziukwu este mereu în prim plan, Markovic îşi arată valoare într-un moment cheie. Oradea pare stăpână pe situaţie, dar Troupe de la mare distanţă nu renunţa (61-62). Mai sunt de jucat 35 de secunde. Franklin este faultat şi se concentrează la libere înscriind ambele tentative (63-62). Timp de odihnă Energia. Mai sunt de jucat 25 de secunde. Troupe ratează de la distanţă, Franklin faultat, este din nou exact la libere. (65-62). Din nou timp de odihnă oapeţii. Aşa cum era de aşteptat fac schimă pentru aruncare de la distanţă, Tropue ratează iar Oradea nu recuperează, timpul se scurge, Guţoaia liber pe semicerc, aruncă şi … ratează.

Aşa s-a scris istoria unei victorii în care CSM – CSU Oradea a făcut un sfert comun foarte mare pentru a depăşi o echipă extrem de arţăgoasă care nu a renunţat până în ultimul moment.

Cei mai buni marcatrori ai partridei au fost Markovic 20 puncte (7/11 de la distanţă), Mandache 12 puncte, Nuhanovic 10, Barnette 8, în timp ce de la oaspeţi s-au remarcat Eziukwu 16 reuşite (7/10 din acţiune). Troupe 14, Marck 11, Diggs 7.

Etapa viitoare a XVII-a, CSM – CSU Oradea va juca în deplasare la Piteşti, duminică 24 ianuarie de la ora 20,00.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)