ORADEA continua seria victoriilor in deplasare. Energia Tg. Jiu – CSM – CSU Oradea 70-75

0
Posted January 11, 2016 by Lucian Popa in Baschet

001Luni 11 ianuarie, în cadrul unei partide restante din cadrul etapei a V-a a sezonului regulat a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM – CSU Oradea a jucat în deplasare la Târgu Jiu cu Energia din localitate. gazdele sunt o echipă extrem de imprevizibilă, cu rezultate sinusoidale, indiferent de numele adversarului. Chiar dacă aveau de jucat un nou meci la doar 48 de ore după victoria contra Stelei, formaţia din municipiul de pe Crişul Rpede a avut o evoluţie peste aşteptări reuşind o nouă victorie, EXTREM, extrem de importantă. Scor 75-70 (14-15, 21-16, 23-19, 20-17).

Debut ezitant de partidă de ambele părţi, Franklin fiind primul marcator al întîlnirii de la distanţă, Troupe egalând situaţia. Mandache după o ratare, interceptează şi este faultat. Zupan pentru prima dată ca titular înscrie şi el. Turnover pentru echipa oaspete, Cristian Achim solicitând primul timp de odihnă. Diggs înscrie de lângă Franklin, iar Zupan este exact la libera suplimentară. Scor 8-8. Meciul nu este unul spectaculos, Oradea ţine aproape în timp ce gazdele par să nu forţeze. Markovic revenit pe parchet îşi ajută echipa, înscriind şi libera suplimentară (15-14). Lucic ratează, iar la celălalt panou, gorjenii au ultimul atac. Vole-ul lui Mack este după expirarea timpului de joc.

Paşca este primul marcator al sfertului secund, Horne scutură plasa de la distanţă. Decizii ciudate ale arbitrilor, ambele în favoarea oaspeţilor, Markovic profită şi îşi duce echipa din nou în avantaj. Lucic înscrie de la mare distabţă iar Oradea este mult mai prezentă în joc.

După reuşita lui Markovic, Ioanis Diamantakos solicită şi el timp de odihnă. Orădenii se apără foarte bine, Lucic încarcă şi înscrie din nou. Bihorenii sunt la +9 pe tabelă. Senzaţional, Uros Lucic se află în zi de şut şi înscrie din nou.
După reuşitele lui Guţoaia şi Horne, gazdele revin pe tabelă, roş-albaştrii solicitând timp de odihnă. Momente confuze de joc îm ambele tabere, Eziukwu înscrie cu noroc. Franklin însfrie ambele libere, gazdele au ultimul atac Eziukwu ruşind de sub panoul advers să înscrie din nou.

Radovan Markovic “deschide” partea a doua cu o nouă reuşită în contul oaspeţilor, Partida creşte în sepctaculozitate o dată cu aruncările de la distanţă. Mack înscrie după trei tentative ratate, iar Markovic rămâne acelaşi şuter constant. Oradea are în continuare nouă lungimi avans, Zupan face un fault aiurea la Radosavljevic care transformă şi libera suplimentară. Diggs cu o reuşită personală strânge scorul, Radosavljevic înscrie după o contră iar Oradea este în corzi. (scor 43-45). Timp de odihnă pentru vizitatori. Markovic din zero grade înscrie, roş-albaştrii schimbă apărarea. Paşca după o intercepţie, înscrie spectaculos de la distanţă iar bihorenii revin din nou la cârma partidei. Troupe punctează printr-o aruncare deschisă, Markovic profită şi înscrie şi el. Se joacă foarte repede, Guţoaia şi Markovic marcând, tensiune creşte o dată cu trecerea timpului. Lucic se descucă perfect în duelul cu Guţoaia şi înscrie.

Înainte de ultimul sfert, Mandache & co. conducerae car cu scorul de 58-50. Bihorenii irosesc prima posesie, Guţoaia ratează la celălalt panou. Energia profită şi înscrie de la distanţă, Barnette faultează, a doua greşeală de echipă, Horne înscrie după o pătrundere individuală. Mack finalizează de sub panoul iar gazdele dau semne de revenire, Barnette înscrie lejer, scor 59-62. Arbitrii sunt huduiţi la fiecare fază, Diggs ratează, egalarea Franklin îşi demonsrează clasa punctând perfect. Mack ridică tribunele în picioare, dar Mandache foarte bine ia o acţiune pe rcont propriu şi scoate maximum 2+1. Mai sunt de jucat 4 minute, scor 64-67. Zupan este faultat în tentativa de a marca prin sleam-dunk. Mack de la distanţă aduce Energia la doar un singur punct în spatele orădenilor. Barnette îşi depăşeşte adversarul şi înscrir (67-70). Guţoaia restabileste egalitate 70-70!!! Coş anulat pentru Oradea decizie contestată de bihoreni. Barnette faultat se află la linia de libere. Ratează prima, şi o marchează pe cea de-a doua. Guţoaia forţează aruncarea, şi ratează. Zupan înscrie uşor iar Ioanis Diamantakos solicită timp de odihnă. Troupe ratează, Paşca ratează, Oradea are posesia, Barnette aruncă mingea iese afară din coş, Paşca intercepează din nou. Cu şapte secunde înainte de final, Franklin pare să înscrie coşul decisiv. Un plus pentru Paşca cu o evoluţie în final de meci superbă.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost: Mack 15 puncte, Horne 13, Troupe şi Guţoaia 10 puncte, de la gazde, Markovic 25, lucic 11 şi Barnette 10 de la gazde.

Duminică 17 decembrie cele două echipe se vor întâlni din nou de astă dată la Oradea, de la ora 20,00!!!


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)