Florin Farcas noul antrenor-coordonator la sectia de fotbal a CSM Oradea

0
Posted February 4, 2016 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

008Imediat după ce Consiliul Local Oradea a aprobat înfiinţarea secţiei de fotbal la CS Municipal Oradea, Florin Birta directorul clubului a demarat procedurile prin care Ministerul Tineretului şi Sportului aviza o nouă secţie în cadrul CSM. După avizul favorabil, prima mişcare interesantă a fost numirea unui antrenor-coordonator la nou înfiinţata secţie. Şi după mai multe discuţii cu persoare implicare în fenomenul fotbalistic pe care îl cunoaşte tot omul, în cele din urmă s-a ajuns la concluzia că cea mai potrivită persoană ar fi Florin Fărcaş (foto dreapta alături de preşedinte).
Nu este un secret pentru nimeni, era de aşteptat ca un fost jucător, actualmente antrenor să fie propus şi totodată numit. Misiunea lui Florin Fărcaş pare la prima vedere una simplă sau normală dar nu este deloc aşa.
Joi 4 februarie în cadrul unei conferinţe de presă, Florin Făcaş a fost prezentat ca şi noul antrenor coordonator, dar şi-a şi expus punctele de vedere. El a rămas un om care este adepătul unei construcţii solide în orice proiect pe termen mediu sau lung.
„Sunt onorat şi totodată bucuros pentru alegerea mea într-o astfel de funcţie în condiţiile în care se va putea continua activitatea fotbalistică la nivelul copiilor şi juniorilor la Stadionul Municipal. Prioritar este să dezvoltăm acest centru, să aducem şi să menţinem cei mai buni juniori la CSM Oradea pentru viitorul fotbalului bihorean. Este un nou început, într-un climat de normalitate în care alte sperăm că nu vor exista şi alte probleme. Am vorbit şi în propiorţie de 95% cele unsprezece grupe de juniori vor veni la CSM Oradea. Au existat mereu valori în fotbalul bihorean, sperăm în continuare să avem şi noi o dezvoltare a fenomenului” avea să spună Florin Fărcaş.

Doi din şapte vor pleca!!!
La FC Bihor au existat 12 grupe de juniori şi 7 antrenori în cadrul centrului. Acum o grupă s-a desfiinţat grupa copiilor născuţi în perioada 1997-1998 grupă antrenată de Lucian Ulici. Astfel se pare că la CSM Oradea vor veni celelalte grupe dar atenţie, vor rămâne doar cinci antrenori. Cu alte cuvinte fiecare antrenor va avea două grupe. Acum prima misiune a lui Florin Fărcaş este să renunţe la doi dintre foştii antrenori de la FC Bihor. El va antrena o singură grupă iar antrenor cu portarii a fost numit Dumitru Paul.
„După o perioadă de evaluare de două săptămâni se va şti cine va pleca. Dacă nu vor să vină grupele la CSM Oradea atunci şi ele vor pleca cu antrenori cu tot. Trebuie să spun că fiecare jucător care va fi legitimat la CSM Oradea va plăti la club o taxă de 100 lei pe lună. Nu va mai exista niciun contact financiar între părinte şi antrenr. Cine va mai încasa bani de la părinţi sau copii în calitate de antrenor av fi sancţionat cu desfacerea contractului de muncă. Să fie clar de la început. Fiecare antrenor va avea mână liberă şi nu obligaţii de a introduce jucători în echipă după cum se cotiza. Toate cheltuielile legate de participarea echipelor în competiţii vor fi suportate de CSM Oradea. Avem alocat un buget de peste 300 000 ron iar activitatea secţiei va începe cel mai probabil din data de 1 martie. Fiecare antrenor va avea contract pe bază de PFA iar după un an de zile va fi reevaluat de o comisie din afara judeţului” avea să spună destul de tranşant Florin Birta.

Vor avea şi echipă de seniori
Din păcate pentru ei, grupele de juniori care au jucat în proma parte a campionatelor pe mai multe categorii de vârstă vor putea să-şi continue activitatea dar în afara competiţiei. Cu alte cuvinte nu vor mai conta în clasament.
Din vara şlui 2016 CSM Oradea va avea şi secţie de seniori, care va activa cel mai probabil în Liga a IV-a sau a V-a Bihor. Scheletul formaţiei de seniori va fi alcătuit din jucătorii grupei de juniori născuţi în perioada 1999-2000, grupă antrenată de Adrian Todea.

“Binenţeles că suntem dispuşi să colaborăm cu cei de la LPS Bihorul Oradea în beneficiul fotbalului. Am avut deja o primă discuţie cu Dan Matei director al LPS Bihorul să vedem sub ce formă vom colabora. Probabil că şi ei vor fi interesaţi atunci când va exista o secţie de seniori. sediul clubului cel mai probabil va fi la Stadion, dar acestea sunt detaşii minore, Baza sportivă va fi pusă la dispoziţia secţiei iar Primăria Oradea susnţine activitatea” completa Florin Birta.

Ca de obicei când e vorba de fotbal, “chibiţii” vor fi cei care vor veni cu injercţiile. De ce l-au ales pe ăla, şi nu l-au ales pe celălalt? Dacă nu vor să vină numai o parte din copii şi părinţii îşi fac alt club? Vor exista multe întrebări, dar cu singuranţă că pentru fotbalzul bihorean este un pas înainte faptu că se va continua activitatea fotbalistică la toate nivelurile încă din vară.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)