Lectie de baschet predata de CSM – CSU!!! Oradea – Craiova 98-76

0
Posted February 28, 2016 by Lucian Popa in Baschet

atacÎn cadrul rundei a XXIV-a a Ligii Naţionale de baschet masculin (a doua a turneului 1-6), CSM – CSU Oradea a primit duminică 28 februarie, în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la SCM U Craiova. A fost un duel inegal, între liderul la zi al competiţiei şi ocupanta locului cinci în clasament. Aşc cum era de aşteptat sau aşa cum şi-a obişnuit suporterii, roş-albaştrii au reputat un nou succes (al doisprezecelea consecutiv) cu scorul de 98-76 (23-15, 23-20, 26-17, 26-24)

A fost un joc în care valoarea net superioară a formaţiei din municipiul de pe Crişul Repede şi-a spus cuvântul. Echipa din Craiova a adoptat în ultimul sfert o tactică sinucigaşă în care au oprit orice tentativă de atac a formaţiei orădene.

Debutul partidei a fost echilibrat, Barnette marcând primele puncte din a doua tentativă. Oltenii au forţat pe mâna lui Pantic, fiind parcă mai mobil faţă de Nuhanovic în “duelul giganţilor”. Hargrove a marcat de lângă panoul bihorean, pentru ca Nuhanovic să înscrie pe urmărire. Pilcevic a marcat primul coş de la distanţă pentru ca replica gazdelor să vină pe mâna lui Barnette. Orădenii ajung la cinci lungimi avans (14-9) moment în care Oliver Popovic antrenorul oltenilor, să solicite primul timp de odihnă. Nou intratul Bogdan Popescu este exact la linia de libere iar Franklin suplinit de Barnette fac spectacol. Tribunele din nou arhipline, aplaudă la scenă deschisă evoluţia echipei bihorene. Acelaşi Bogdan Popescu înscrie de la distanţă pentru ca Lucic să transforme libera suplimentară. Pe ultimele secunde ale primului sfert, Uros Lucic punctează de la distanţă iar Oradea se instalează la cârma jocului.

Sfertul al doilea începe cu un Micic mult prea agresiv, iar în 35 de secunde comite două greşeli personale. Lucic îşi arată clasa marcând prin sleam-dunk, iar pentru prima dată Oradea are zece puncte avans (25-15). Burlacu pe urmărire înscrie şi el, iar Barnette şi Lucic sunt greu de oprit sub panoul advers.Cătălin Burlacu îl căpăceşte pe Barnette, pentru ca Markovic să-şi intre în rol. Popa are două atacuri cu aruncări reuşite,. în timp ce Markovic ratează libera suplimentară dictată la un fault la banca tehnică, dar se revanşează automat cu un coş de la distanţă (40-27). Pantic înscrie, oaspeţi sunt în penalitate iar Markovic este sigur la aruncările libere .Zupan recuperază o minge sub panoul advers, iar cu 4,7 secunde înainte de pauză, Pilcevic marchează ambele libere. Pe ultima secundă Franklin (foto în acţiune) aruncă de la distanţă şi ratează.

Pantic înscrie primele puncte după pauză, iar Pilcevic forţează şi înscrie de la distanţă. Craiovenii par mult mai decişi decât în prima parte, Hargrove ratează, iar Nuhanovic înscrie libera suplimentară. Micic forţează de la distanţă, iar Mandache din a doua tentativă înscrie la celălalt panou. Diferenţa creşte în favoarea gazdelor iar Nuhanovic îl depăşeşte uşor pe Pantic. Din nou timp de odihnă Oliver Popovic. Oradea se apără foarte bine. Burlacu este cel care reuşeşte să înscrie, pentru ca Barnette să fie imperial de la distanţă. (59-42). Mandache combină perfect cu Nuhanovic, ultimul înscriind lejer. Oradea ajunge la +19, Hargrove reducând din diferenţă. Lucic din nou se descurcă de minune, iar învingătoare pare decisă deja în sfertul al treilea. Nuhanovic interceptează marchează (65-44), timp de odihnă Craiova. Jocul scade în intensitate, Bureau înscrie prin sleam-dunk, iar Cristian Achim solicită timp de odihnă. Mandache de la distanţă ratează, oaspeţii reiau atacul. Mandache revine şi înscrie iar Cristian Achim foloseşte mai mult timp formula ideală de echipă. Franklin de la distanţă înscrie, iar Ţibîrnă punctează de sub panou. În 30 de puncte Oradea care arată o formţă ofensivă de inviduat, a marcat peste 70 puncte.

Începe ultimul sfert. Lucic înscrie ambele libere, iar după câteva zeci de secunde Oliver Popovic îşi cheamă elevii la banca tehnică. Hargrove înscrie şi libera suplimentară, iar Micic este penalizat cu fault antisportiv. Frustrarea îşi spune cuvântul. Craiovenii sunt în penalitate, foarte repede şi aplică tactica apărării avansate. Pentru a limita diferenţa pe tabela de marcaj, alb-albaştrii faultează la fiecare atac. Oradea ajunge la libere iar Markovic este mereu constant. La fel ca şi în perioada CSU Ploieşti, Cătălin Burlacu este huiduit copios de publicul orădean. Travis Bureau este descalificat pentru cinci greşeli personale. Mladen Pantic este descalificat şi el pentru cinci greşeli personale. Meciul curge clar spre panoul vizitatorilor iar aşa cum era de aşteptat apar jucătorii cu minute mai puţine pe parchet. Hargrove iese şi el cu cinci greşeli, iar Bobe Nicolescu se remarcă prin sleam-dunk. Micic este descalificat şi el, iar Craiova rămâne în doar cinci jucători. Spectatorii huiduie tactica oltenilor, iar diferenţa creşte constant. Pilcevic înscrie de la distanţă, iar Cătălin Burlacu este descalificat şi el. Ruşine, ruşine se strică în sală. Zupan înscrie iar Oradea combină rapid în timp ce craiovenii vor din nou să facă fault. Lupusavei de la distanţă înscrie, iar Oradea are 98 ede puncte pe tabelă!!!Oltenii mai au un singur atac. Lupusavei fac fault. Zupan ratează de la distanţă iar tabela arată 98-76.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost: Barnette 23 puncte, Nuhanovic 17, Lucic 16, Markovic 14 de la gazde, Pantic 13, Pilcevic 11, Popa 10 de la oaspeţi.

Etapa viitoare a XXV-a CSM- CSU Oradea va juca vineri 4 martie de la ora 18,00 la Târgu Mureş cu BC Mureşul din localitate.

Foto: Roby Boroş.

 

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)