Minifotbalul din tara noastra, in plin proces de dezvoltare

0
Posted February 3, 2016 by Lucian Popa in Fotbal

spiros si onicasMinifotbalul, sport recunoscut recent de Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) ca ramură sportivă practicată în România, poate deveni un exponent de bază al practicării sportului de masă, în condițiile în care actualmente există peste 23.000 de jucători legitimați care participă regulat în campionatele și competițiile organizate și desfășurate sub egida Federației de Minifotbal, apreciază Ioan Onicaș, președintele federației menționate.

“Iată că eforturile noastre comune sunt acum încununate și răsplătite prin acest Ordin, emis de Ministerului Tineretului și Sportului prin care, minifotbalul a fost recunoscut ca ramură sportivă practicată în România! Suntem conștienți și recunoaștem faptul că pentru atingerea acestui obiectiv fiecare dintre dumneavoastră a avut un aport important, atât pe plan local, cât și la nivel național. Fiecare a reușit să susțină, într-o anumită măsură, acțiunile Federației de Minifotbal din România, astfel că marea familie a minifotbalului a reușit să crească de la an la an, păstrând valorile și principiile sale, acțiunile sale având un impact deosebit și un rol important în dezvoltarea sportului de masă pe plan național și internațional”, precizează Ioan Onicas (foto dreapta alături de Spiridon Baltsavias).

Președintele Federația de Minifotbal din România (FMR) subliniază faptul că România a cucerit șase titluri europene și, după ce a reușit să devină prima campioană din Europa la minifotbal, acum se poate mândri și cu faptul că a devenit prima țară de pe bătrânul continent unde această nouă disciplină sportivă a obținut recunoașterea. agerpres.ro

“Apreciem faptul că Ministerul Tineretului și Sportului a acordat atenția cuvenită și că, prin acest Ordin, a recunoscut progresul și dezvoltarea minifotbalului din România. Această activitate de natură fizică, una din formele de exercitare a sportului, poate deveni un exponent de bază al practicării sportului de masă, având în vedere cei peste 23.000 de jucători legitimați care participă regulat în campionatele și competițiile organizate și desfășurate sub egida Federației de Minifotbal din România”, conchide sursa citată.

Reprezentanții FMR vor ridica joi, de la sediul MTS, Ordinul emis de minister prin care minifotbalul a fost recunoscut ca ramură sportivă practicată în România. Cu ocazia acestui eveniment, va fi organizată și o conferința de presă, care va avea loc la sediul MTS, sala “Gheorghe Hagi”, începând cu ora 11,00.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)