Oradea tot mai aproape de cel putin un trofeu in acest sezon

0
Posted February 18, 2016 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

001Secţia de baschet a CSM Oradea a reuşit la finele sezonului regulat, ediţia 2015-2016 să obţină cea mai bună performanţă din istoria clubului. Şi anume să termine pe prima poziţie a clasamentului. De asemenea în urma unei înţelegeri tacite orădenii au câştigat prin licitaţie organizarea turneului final al Final Four la Oradea precum şi organizarea a All Star Game. Sunt lucruri măreţe, dar cu singuranţă că actuala conducere nu se va opri aici.

Şerban Sere manager general, William Franklin şi Andrei Mandache (foto) jucători au fost prezenţi joi 18 februarie la o conferinţă de presă. Cei trei au făcut o radiografie a primei părţi a sezonului, dar au vorbit şi despre viitor. Cu toţii au fost deacord că au făcut o primă parte a sezonului foarte bună iar noul sistem este unul în folosul baschetului şi a spectatorilor, care vor avea ocazia să vadă cât mai multe meciuri interesante. Dar printr-un simplu calcul poţi juca de şapte sau opt ori cu o echipă într-un sezon ceea ce ar fi cu siguranţă mult prea mult.

“Trecem printr-o perioadă foarte bună, este meritul jucătorilor noştrii şi a antrenorilor care trebuiesc felicitaţi. De asemenea ne bucurăm că am jucat ultimele meciuri cu casa închisă, de fapt este cea mai mare realizare a noastră. Toţi susţinătorii noştrii îşi doresc cel puţin un trofeu în acest sezon, iar presiunea deocamdată nu o resimţim. Am analizat şi noi problemele din ultimult sfert, dar de fiecare dată cred că aceasta s-a datorat fapului că am avut pe tabela de marcaj o diferenţă destul de mare. Avem o rotaţie lungă iar cei care au venit de pe bancă şi-au făcut pe rând treaba. Am ajuns la concluzia că automulţumirea s-a instalat, totodată este greu să rămâi concentrat 40 de minute constant” avea să spună Şerban Sere.

Referitor la Final Four managerul roş-albaştrilor completa: “Suntem bucuroşi că vom organiza un astfel de eveniment, va fi o săpătmână a baschetului în Oradea. Vor fi cele două zile cu meciurile cu trofeul pe masă, iar după aceea va fi All Star Game. Vor fi implicaţi multe persoane, vor fi momente artistice şi vor exista meciuri de copii. Dorim să lucrăm un pic la imaginea oraşului, vrem ca impresia lăsată să fie una pozitivă. Departamentul de marketing pegăteşte unele surprize, iar la capitolul bilete, trebuie să respectăm regulamentul care prevede un anumit număr de biltele pentru echipele oaspete dar vom încerca să găsim o soluţie. Nu ştiu dacă se vor vinde pachete, dar vom vedea, oricum o să mărim numărul de locuri”.

Întrebat despre proiectul cu noua sală, acesta concluziona: “Cred că Oradea se poate gândi la nivelul următor dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii. Noi ne facem treaba, autorităţile locale sunt deschise când e vorba de sport iar noi presiunea este pe ei. Sunt sigur că Oradea poate aduce 4-5 000 de spectatori la un evenient sportiv sau la un spectacol. În doi ani sper să jucăm în noua sală, motivele birocratice fiind cele care ar putea pune dificultăţi”.

Andrei Madnache a vorbit deschis despre el personal şi reuşitele echipei: “Prima parte a sezonului pentru noi a fost foarte bună, trebuie să continuă în acest fel cum am ami spus-o va fi un sezon extrem de echilibrat. Am fost echipa cea mai constantă, iar acum ne află la doar două victorii de un trofeu. Cred că am avut un nivel destul de ridicat, iar acest lucru s-a văzut. În acest moment suntem principalii favoriţi la titlu, dar în acest turneu de 1-6, se pot întâmpla multe. Oricine poate bate pe oricine, sincer personal îmi plac meciurile în care există o anumită presiune. Dinamo va veni cu o altă atitudine, iar noi trebuie să fim pregătiţi. Venirea lui Zupan ne-a ajutat foarte mult şi CV-ul lui şi-a pus amprenta asupra jocului. El este un jucător care poate juca atât în interior cât şi afară cee ace ne ajută mult. O dată cu o calificare la un turneu final trebuie ca jucătorii tineri să fie conştienţi de şansa lor. Cei de la vârsta mea se gândesc deja la un schim de generaţi la echipa naţională. Am avut anul trecut o şansă mare şi am ratat-o”.

Căpitanul orădenilor W. Franklin a fost sincer şi a vorbit despre echipă mai mult nu despre reuşitele lui: “Sunt mulţumit de succesul echipei cu toate că şi celelalte formaţii sunt puternice şi merită respectul cuvenit.  Pentru mine ca şi căpitan trebuie să menţinem echipa unită şi să continuăm la fel. Avem şanse şi la cupă şi campionat iar pentru noi este o bună oportunitate”.

Comparând echipa actuală cu cea din urmă cu două sezoane, acesta spunea: “O dată cu venirea lui Miha un pic suntem mai puternici. În urmă cu doi ani calitatea de bază a echipei a fost inteligenţa. Şi acum cele două echipe se aseamănă foarte mult şi eu cred că avem un plus acum. Pentru mine personal ar fi mult mai important un titlul în România, pentru că eu am câştigat un titlul în Tunisia. Este o ambiţie a mea personală să câştigăm campionatul. Acum trebuie să ne gândim la meciurile ce vor urma, cel mai important este ca în play-off să jucăm cel mai bun baschet la momentul potrivit. Echipa joace mereu colectiv, este greu să obţinem victorii în faţa unor echipe cu care am jucat deja. Şi ei au o şansă, iar la Sibiu publicul îi poate împinge de la spate. Se anunţă un turneu dificil pentru fiecare echipă”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)