Oradeanul Laviniu Chis va lua startul la Campionatul Balcanic de cros

0
Posted February 15, 2016 by Lucian Popa in Atletism

chisPe data de 12 martie în Serbia se va desfăşura Campionatul Balcanic de cros, pe mai multe categorii de vîrstă juniori, tineret şi seniori, atât la masculin cât şi la feminin. Oradea va avea un reprezentant în cadrul acestui puternic concurs internaţional şi anume Laviniu Chiş. Legitimat la LPS Bihorul – CSM Oradea, orădeanul este antrenat de Robert Olah şi Florina Făcuţa.

Laviniu Chiş (foto) a reuşit să se califica la Campionatul Balcanic după ce la un concurs criteriu de selecţie de Piteşti a terminat pe poziţia secundă. Asfel el va concura în cadrul întrecerii de juniori, alături de alţi trei colegi, pentru a puncta atât la individual cât şi la echipe.

Până atunci însă, Laviniu Chiş va mai lua startul în perioada 21-22 februarie în proba de 3 000 m a Campi0natului Naţional de seniori, dar şi în următorul week-end. De astă dată va avea loc întrecerea naţională de juniori, când va concura în două probe 1 500 m şi 3 000 m.

Într-o altă ordine de idei, un talent incumensurabil iese la iveală cu fiecare cursă. Alexandra Bărcui a luat startul în toate cele şase probe ale Oxigen Cupa, în Ungaria. Ea a avut o ecvoluţie foarte bună la categoria sportivilor nascuţi în perioada 2004-2007 unde a câştigat trei curse şi a venit pe locul secund în celelalte trei. În luna martie va avea loc ultima cursă, dar Alexandra Bărcui este ca și câștigătoarea probei.

Colega ei de la LPS Bihorul și anume Cristian Lup concureayă la categoria sportivilor născuți în perioada 2001-2003. Din păcate ea nu a luat startul al toate etapele, dar a reuşit să se impună la ultimele două, tot la 2,5 kilometri.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)