Studentele nu au trecut examenul cu liderul intrecerii

0
Posted February 7, 2016 by Lucian Popa in Volei

voleiÎn cadrul etapei a XIV-a a sezonului regulat din Seria vest, a Diviziei A2 la volei feminin, gruparea locală CSU Oradea a cedat scor 1-3 (25-18, 21-25, 21-25, 22-25), în faţa celor de la Agroland Timişoara.

În prima secvență a existat echilibru doar până la scorul de 5-5, în continuare gazdele fiind cele care au impus ritmul. S-a ajuns la scorul de 13-8 pentru CSU, moment în care oaspetele, fără a avea un antrenor pe bancă, au solicitat timp de odihnă. Pauza a avut efectul dorit astfel că Agroland a făcut patru puncte consecutive. Reacția imediată a Marianei Szabo Alexi (timp de odihnă) a avut efectul scontat astfel că studentele din Oradea și-au mărit constat avantajul până la finalul setului pe care și l-au adjudecat cu 25-18.
Setul al doilea a fost început bine de gazde care conduceau cu 5-3 la un moment dat. Apoi calitatea, dar și talia superioară, și-au spus cuvântul astfel că bănățencele au egalat și și-au mărit constant avantajul care a ajuns la 6 puncte la un moment dat (15-21). Au urmat apoi 5 puncte consecutive reușite de CSU care s-a aporpiat la doar o lungime (20-21). Din nefericire timișorencele și-au revenit și s-au impus până la urmă cu 21-25. Setul al treilea a fost cel mai echilibrat. Cu toate acestea, mai mereu, orădencele s-au aflat la conducere, ultima dată cu scorul de 19-18. Din nefericire, atunci când a fost mai important, pe final, „sângele mai rece” l-au avut oaspetele care și-au adjudecat și partea a treia cu același scor, 21-25.
Voleibalistele din orașul de pe Crișul Repde au avut un start perfect reușind să se desprindă la 7 lungimi (12-5), moment în care oaspetele au solicitat timp de odihnă. Acesta nu a avut niciun efect, orădencele reușind să mențină distanța și chiar s-o mărească ușor (16-8). Când toți cei prezenți în tribune (inclusiv unul dintre arbitri) se aștepau ca meciul să intre în set decisiv, a urmat o cădere inexplicabilă pentru CSU. Nu mai puțin de 7 puncte consecutive au izbutit oaspetele, scorul devenind 16-15. Totuși gazdele au reușit să se mențină în avantaj o perioadă (20-19) după care echipa, care probabil în sezonul viitor va activa pe prima scenă a voleiului românesc, a forțat și și-a adjudecat setul și totodată meciul.
Urmează playoff-ul
CSU Oradea a terminat sezonul regulat pe locul al 5-lea, iar sâmbătă urmează să dispute primul meci din playoff, în deplasare. Bihorencele vor înfrunta ocupanta locului al 4-lea, CSM Satu Mare sau CSU Poli Timișoara. Se joacă după sistemul „două din trei” urmând ca al doilea meci să aibă loc la Oradea în 20 februarie.
CSU Oradea: Iuliana Fîcă, Maria Fîcă, Roxana Haidu, Horvath Reka, Mădălina Pura, Nicoleta Ponorean, Camelia Ungur, Lavinia Gîrdan, Denisa Ienciu, Petra Dudaș. Antrenor: Mariana Szabo-Alexi.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)