Cristian Achim: “Meciurile importante si decisive sunt in play-off”

0
Posted March 10, 2016 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

achimAntrenorii echipelor CSM CSU Oradea și Steaua CSM EximBank București au participat la conferința de presă ce a urmat meciului direct, contând pentru etapa a 26-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Meciul s-a încheiat cu scorul de 82-84, după o repriză de prelungiri.

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea

“Un meci extrem de frumos, un spectacol pe cinste, cred eu. A fost un meci cu un plus pentru Steaua, trebuie să admitem acest lucru. Au fost mai proaspeți, au avut procentaje mai bune și au fost mai buni la recuperare. Au meritat să învingă. Ei au marcat senzațional de pe semicerc și îi felicit pentru victoria repurtată.

Era normal și firesc ca la un moment dat să pierdem. Pe de o parte forma sportivă oscilează la fiecare echipă. Noi s-ar putea să fim într-o scădere acum și s-ar putea ca acest lucru să ne fie benefic în perspectiva finalului de sezon. Pe de altă parte, am spus de mai multe ori în cadrul acestei serii de rezultate pozitive că eu nu am întâlnit echipă invincibilă și activez de ceva timp în sport. Nu aș face un mare caz din această înfrângere. Până la urmă meciurile importante și decisive se joacă în playoff. Acolo se joacă totul.

În ceea ce privește alegerea jucătorilor străini, de această dată am optat să jucăm fără Zeno întrucât el are o ușoară accidentare. Acest lucru mi-a simplificat decizia pentru acest meci.

Urmează un alt meci foarte complicat, la Cluj. Evident vom merge acolo cu dorința de a câștiga, așa cum abordăm fiecare meci.”

Claudiu Fometescu, antrenor Steaua CSM EximBank București

“Mă bucur că am câștigat. Mă bucur pentru Oradea, pentru că are acest public. Eu cred că a fost un meci foarte frumos, pe care astăzi l-am câștigat noi. Puteam să câștigăm în 40 minute de joc, dar până la urmă important este că am câștigat.

În general lucrăm pentru energia pe care o arătăm în teren. Pentru mine recuperările ofensive înseamnă energie, dorință și după cum văd pe statistică am fost peste Oradea la acest capitol. În schimb, am avut 18 posesii pierdute. Prea mult pentru nivelul pe care ne dorim să-l atingem. Așa cum am spus și băieților, nu a fost cel mai bun baschet al nostru.”

Despre absența lui Marko Marinovic și faptul că Steaua a jucat în cinci jucători străini:

“La modul în care eu văd baschetul, nu-mi doresc ca echipa să depindă de un anumit jucător. Nu avem staruri sau oameni fără de care să nu putem juca sau să nu putem emite pretenții la victorie.

Am jucat în cinci jucători străini deoarece avem o problemă în implementarea lui Simas Galdikas. Încercăm să o rezolvăm.”

Despre semnificația victoriei de la Oradea în ecuația câștigării sezonului regulat:

“Nu cred că este un meci decisiv pentru ocuparea locului 1. În continuare, Oradea este cu o victorie deasupra Stelei. Mai sunt multe meciuri. Nu știu dacă este atât de important cine va fi pe primul loc sau pe locul al 2-lea și așa mai departe. Avem un campionat echilibrat și nu cred că terenul propriu este decisiv. Noi jucăm bine și în deplasare. Nu cred că într-o serie de cinci meciuri acest lucru să fie decisiv. Nu am crezut nici ca jucător, nu cred nici ca antrenor.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)