CSM – CSU Oradea renunta la serviciile lui Nemanja Barac

0
Posted March 20, 2016 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

baracCSM CSU Oradea și Nemanja Barac (foto în acţiune) au ajuns la un acord cu privire la încheierea colaborării. Părțile au convenit să semneze clauza de reziliere din contract.

În vârstă de 26 ani, Barac s-a aflat la prima aventură în afara spațiului ex-iugoslav. Nemanja Barac a avut 17 meciuri în Liga Națională a României cu medii statistice de 7.4 punct, 4.4 recuperări, 1.8 pase decisive și 0.9 intercepții pentru 8.9 la eficiență în 20:13 minute pe meci. El a avut procentaje de 56% la aruncările de două puncte, 15% la trei puncte și 58% la linia de pedeapsă.

Rolul lui Barac în echipa orădeană s-a diminuat din luna ianuarie, după legitimarea lui Miha Zupan. Mult mai experimentat, dar și mai necesar antrenorilor Cristian Achim și Milan Mitrovic din cauza accidentării și operației la genunchi suferită de pivotul Bogdan Țîbîrnă, jucătorul sloven amintit a fost utilizat cu regularitate la poziția 5, acolo unde echipa rămăsese doar în Salih Nuhanovic.

Acest lucru, dublat de faptul că rolul celorlalți jucători străini este esențial în mecanismul echipei, respectiv de faptul că CSM CSU Oradea a reușit să legitimeze un jucător de perimetru cu bogată experiență și capabil să acopere inclusiv la poziția 1, precum Martin Zeno, au condus la decizia de a încheia colaborarea cu Barac.

Despărțirea se face în termeni amiabili, cele două părți căzând de acord că există posibilitatea ca pe viitor să se reia colaborarea dacă se va ivi o situație reciproc avantajoasă.

Foto: Roby Boroş.

După această despărțire, lotul de jucători al CSM CSU Oradea cuprinde șapte străini. Potrivit regulamentului specific al Ligii Naționale pentru actualul sezon competițional este permisă înscrierea a cel mult șase străini pe foaia oficială de joc.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)