Lucian Bute revine dupa 12 ani din nou in Statele Unite ale Americii

0
Posted March 29, 2016 by Lucian Popa in Sporturi de contact

Lucian-Bute-announcement_0Meciul dintre boxerul român Lucian Bute, fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, și suedezul Badou Jack, deținătorul centurii de campion WBC la aceeași categorie, va avea loc în data de 30 aprilie, la arena DC Armory din Washington, cu o capacitate de 10.000 de locuri.

Gala din capitala Statelor Unite va mai cuprinde, pe lângă duelul dintre Lucian Bute și Badou Jack, și confruntarea dintre dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, și mexicanul Rogelio Medina.

Învingătorii celor două lupte urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în cursul acestui an.

Badou Jack (32 ani) a înregistrat ca profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, un egal și o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în fața americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a cărui mamă este suedeză, iar tatăl gambian, își va pune în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce a apărat-o cu succes în fața lui George Groves.

Lucian Bute (foto în actiune), în vârstă de 36 ani, are la rândul său în palmares de 32 de victorii (25 KO) și 3 înfrângeri la profesioniști. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în fața englezului Carl Froch, românul a câștigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în fața canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie.

“M-am antrenat din greu pentru acest meci și sunt nerăbdător să urc în ring. Abia aștept să-mi apăr din nou titlul pe 30 aprilie. Sunt cel mai bun supermijlociu din lume și am calitățile necesare să înving orice adversar cu care urc în ring. Sunt focalizat asupra lui Lucian Bute, însă știu că o victorie îmi va aduce o confruntare uriașă cu James DeGale”, a declarat Badou Jack.

“Sunt încântat să am această oportunitate extraordinară, a afirmat la rândul său Lucian Bute. Badou Jack este un mare campion și a meritat titlurile mondiale cucerite. Intenționat să mă antrenez din greu și să fiu în cea mai bună formă a carierei mele pe 30 aprilie. Este șansa mea să câștig centura WBA și să devin pentru a doua oară campion mondial. Voi câștiga și le voi oferi iubitorilor boxului o luptă spectaculoasă”, promite pugilistul român.

Biletele pentru gala de la Washington, promovată de Mayweather Promotions și Interbox, în colaborare cu Matchroom Boxing și care va fi transmisă în direct de postul de televiziune Showtime, au fost deja puse în vânzare, la prețuri cuprinse între 25 și 200 de dolari.

Conferința oficială de presă va avea loc vineri, la Washington.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)