Modificarile dintre sezonul regulat si play-off

0
Posted March 31, 2016 by Lucian Popa in Fotbal

fcb ucn 3Inainte de ultima etapa din sezonul regulat, care va avea loc pe 1 si 2 aprilie, Federatia Romana de Fotbal a publicat, pe site-ul oficial regulamentul dupa care se vor desfasura play-off-ul si play-out-ul din liga secunda. Acesta nu difera cu mult de cel din prima divizie, singura deosebire constand in faptul ca, inainte ca punctele sa fie injumatatite, echipele vor ramane fara cele obtinute in meciurile cu formatiile deja retrogradate dupa sezonul regulat.

”In conformitate cu regulamentul de organizare si desfasurare a jocurilor din play-off si play-out, la startul acestei faze a competitiei, echipele participante vor avea un punctaj stabilit dupa cum urmeaza:

– 1) din totalul punctelor obtinute in timpul sezonului regular se vor scadea punctele obtinute in meciurile cu echipele de pe locurile 13 si 14 din seria respectiva.

In seria I, care a avut doar 13 echipe, se vor scadea punctele obtinute din meciurile cu Otelul. In seria a doua exista o situatie speciala, datorata excluderii echipelor FC Caransebes si FC Bihor, astfel ca se vor scadea punctele obtinute cu aceste echipe.

– 2) punctajul obtinut in urma calculului de la punctul 1, va fi injumatatit

– 3) in cazul in care numarul de puncte obtinut dupa calculul de la punctul 1 este impar, dupa impartirea la 2, rezultatul se va rotunji cu 0,5 (de exemplu: 31 prin impartire la 2 rezulta 15,5, care se va transforma in 16)”, se arata in postarea de pe frf.ro.

In ceea ce priveste programul etapelor, ”pentru stabilirea jocurilor din play-off/play-out, echipele vor prelua numerele schemei Berger pentru sase echipe, corespunzator locului ocupat in clasamentul rezultat dupa injumatatirea punctelor obtinute la finalul sezonului regular.

Astfel, locului 1 din clasamentul final al sezonului regular, i se va atribui numarul 1 din schema Berger s.a.m.d., locului 6 din clasamentul final al sezonului regular, i se va atribui numarul 6 din schema Berger, locului 7 din clasamentul final al sezonului regular, i se va atribui numarul 1 din schema Berger, s.a.m.d., locului 12 din clasamentul final al sezonului regular, i se va atribui numarul 6 din schema Berger.

Echipele calificate in faza a doua a Ligii 2 vor disputa un numar de zece partide (primele sase clasate joaca intre ele, respectiv echipele clasate pe locurile 7-12 joaca intre ele), in sistem tur-retur.”

In privinta avertismentelor si sanctiunilor disciplinare, „la propunerea reprezentantilor Ligii 2, in sedinta Comitetului Executiv din data de 01.02.2014 s-a aprobat anularea cartonaselor galbene acumulate in sezonul regular, precum si a suspendarilor rezultate in urma acestora, pentru faza a doua (play-off/play out) mentinandu-se numai suspendarile aplicate pentru cartonasele rosii.

Daca un jucator primeste avertisment in patru jocuri diferite din play-off/play-out, el va fi automat suspendat pentru urmatorul joc. Aceeasi sanctiune se aplica si atunci cand jucatorul acumuleaza sapte si, respectiv, noua avertismente in play-off/play-out”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)