Si-au consolidat pozitia de lideri ai clasamentului. Targu Mures – Oradea 80-92

0
Posted March 4, 2016 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

bascEtapa a XXV-a a Ligii Naţionale de baschet masculin a opus faţă în faţă formaţiile BC Mureşul Târgu Mureş şi CSM – CSU Oradea. Aşa cum era de aşteptat a rezultat un meci spectaculos între două echipe preocupate doar de victorie.

Gruparea de pe prima poziţie a clasamentului şi-a arăat din nou valoarea impunându-se în cele din urmă cu scorul de 92-80 (19-22, 29-21, 24-18, 20-19).

Franklin înscrie primul de la distanţă, pentru ca Mandache să rateaze din poziţie favorabilă. Pe contraatac, Mohammed înscrie prin sleam-dunk. Mohammed este omul debutului, el ratând libera suplimentară iar Franklin înscrie din nou. Gajovic îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, iar Zupan este oprit doar prin fault. Oradea impune ritmul iar Nuhanovic faultează aiurea. Zupan îşi reglează şi el tirul şi înscrie (16-12 pentru vizitatori). Bihorenii domină clar lupta sub panoul mureşenilor, iar Zupan acumulează cea de-a doua greşeală personală. Pentru prima dată în teren Martin Zeno, cel care poartă numărul 3. Mandache aruncă scurt, Mohammed conduce atacul mureşenilor. Polyak înscrie (scor 18-18). Barnette ratează intercepţia, Pustahvar înscrie lejer iar Cristian Achim solicită primul timp de odihnă. Run de 10-0 pentru organizatori. Jurevicus combină perfect cu Barro, iar alb-albaştrii condus după primul sfert la limită 22-19.

Barnette ratează libera suplimentară în debutul sfertului secund, Mohammed din zero grade scutură plasa. Markovic combină perfect cu Barnette care este “on fire”. Polyak marchează spectaculos, iar Bogdan Ţibărnă aruncă de la trei puncte şi înscrie. Jurevicus ia o acţiune pe cont propriul şi finalizează perfect, 36-30, Achim solicită din nou timp de odihnă. Petrişor îl serveşte perfect pe Zupan care înscrie de la distanţă, replica venind imediat Jurevicius înscriind şi el. Oradea revine pe tabelă pe mâna lui Markovic perfect din zero grade. Baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede revin la conducere pe mîna lui radovan Markovic, un jucător de excepţie în unele momente. A. Prakuraitis solicită timp de odihnă. Franklin combină cu nou venitul Zeno Martin, acesta din urmă înscriind, iar Pustavar înscrie de la distanţă. Markovic îşi arată din nou clasa iar Paşca înscrie singur cu panoul, 48-43 pentru bihoreni. Ultima posesie aparţine oaspeţilor, Martin Zeno ratează. Oradea are un minimum avantaj la pauza mare.

Mitanul secund începe sub aceleaşi caracteristici Oradea ajunge la +12 pe tabelă, Gajovic ratează, Mohammed înscrie. Franklin scutură plasa de la distanţă, iar Lazar Laszlo, fostul jucător al roş-albaştrilor, este exact la linia de libere, Martin Zeno ajunge la cota 11 la debut, iar Franklin la cota 13. Mureşeni reduc din diferenţă pe mâna lui Mohammed, secundat de Lazar. Cristian Achim solicită timp de odihnă, Oradea pierde teren. Martin Zeno îşi ajută echipa atunci când are nevoie de el, Jurevicius o face şi el cu mult calm. Barnette este perfect la libere iar Mandache nu poate rata de la distanţă. Procentaj foarte bun pentru bihoreni la trei puncte 13/20. Achiziţia lui Martin Zeno este extrem de importantă, noul jucător al Oradiei este foarte priceput sub panoul advers. Cu zece secunde înainte de finalul sfertului, mureşenii solicită timp de odihnă. 61-72 arăta tabela. Mohammed aruncă şi ratează.

Barnette înscrie spectaculos după o combinaţie cu Zupan, Pustahvar şi Jurevicius ratează de la distanţă. Barnette de la mare distanţă cu om pe el înscrie senzaţional. Titularii sunt chemaţi pe banca de rezervă de Achim, iar mureşenii încearcă să revină pe tabelă, 69-79. Barro nu poate fi oprit, iar Barnette salvează temporar situaţia. Polyak de la distanţă punctează şi el, iar gazdele încep să spere. Barnette nu este deloc deacord cu acest aspect şi punctează extrem, extrem de eficient. Oradea se îndreapta spre victoria cu numărul 13 consecutivă. Zupan îl pachează pur şi simplu pe Polyak, iar Oradea trebuie să se apere. Martinic înscrie de la distanţă, iar Zupan punctează de sub panoul advers. În cele din urmă cu tot efortul gazdelor, baschetbaliştii bihoreni se impun absolut meritat cu scorul de 92-80.

Cei mai buni marcatori ai întâlnirii au fost Mohammed 18 puncte, Barro 16, Jurevicius 13 de la gazde, respectiv Barnette 20, Franklin 15, Markovic şi Martin Zeno câte 13 fiecare, Zupan 12 de la oaspeţi. Roş-albaştrii au avut un procentaj foarte bun la aruncările de la distanţă 60 %, 15/25.

Miercuri 9 martie de la ora 18,oo în Arena “Antonio Alexe” va avea loc jocul dintre CSM – CSU Oradea şi Steaua Bucureşti.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)