Succes conturat abia în minutele de prelungiri. Luceafarul – CS Osorhei 2-0

0
Posted March 26, 2016 by Lucian Popa in Fotbal

luceferi 10Aşa cum era de aşteptat, luceferii au reuşit o nouă victorie, a doisprezecea în acest sezon al Ligii a III-a. În cadrul etapei a XVII-a a Seriei a V-a, Luceafărul Oradea liderul la zi al competiţiei a primit, sâmbătă 26 martie,  pe terenul din Sânmartin, vizita celor de la CS Oşorhei în derby-ul judeţului Bihor. La finele timpului regulamentar de joc, gazdele au câştigat în cele din urmă cu scorul de 2-0 (0-0). A fost un meci în care organizatorii au deţinut mai mereu iniţiativa şi au ratat ocazii monumentale, în timp ce vizitatorii au contraatacat periculos şi au irosit cu uşurinţă ocazii bune de poartă.

Gazdele au început bine partida, Feher a executat o lovitură liberă de la 18 m, Hava a respins în faţă, Nogo a urmărit şi a reluat în aceelaşi Hava. Replica formaţiei din Oşorhei a venit de la Lucian Todea, şutul acestuia din interiorul careului fiind  respins cu un reflax de Pap. Luceferii puteau deschide scorul după 22 de minute, Arnăutu a scăpat singur cu Hava, a şutat slab, portarul advers respingând în lateral. O ocazie cu rar se poate vedea pe un teren de fotbal a avut loc la poarta grupării vizitatoare, nu mai puţin de cinci şuturi în blocaj din interiorului careului mic, făcând ca apărarea vizitatorilor să de-a semne de dezorganizare.

Cea mai mare ocazie a partidei a fost irosită de acelaşi Arnăutu, Constantin Roşu a centrat superb de pe partea dreaptă pentru Arnăutu, care singur, singurel din opt metri a reluat peste transversală. Finalul primului mitan găseşte echipe gazdă în terenul advers, fără însă a găsi drumul spre gol.

Partea a doua începe cu acţiune individuală a lui Cigan a cărui şut din întoarcere este respinsă superb de bravul Hava, cel care a amânat deschiderea scorului.

Totuşi în minutul 56 inevitabilul se produce, diagonală în careul oaspeţilor, un apărător respinge greşit cu capul până la Arnăutu care din vole de la 12 metri, catapulteaz balonul în plasă (1-0). Elevii lui Dan Dobai continuă să domine, Balea trece cu uşurinţă de adversarul direct centrează în blocaj. Cristian Cigan este şi el blocat în faţa porţii adverse în momentul şutului pentru ca arbitrii să oprească eronat echipe din Oşorhei într-o fază de atac regulamentară.

Cea mai mare ocazie a grupării antrenate de Călin Cheregi a ratat-o tot Lucian Todea care din marginea careului a reluat din demi-vole alături de poartă. În minutul 80 s-a petrecut o fază dubioasă, Hosu este lansat în adâncime, fiind oprit neregulamentar de Nogo, în drumul său spre minge, arbitrul lasă jocul să continue.

În primul minut de prelungire, Balea scapă singur spre poarta adversă, trece de Hava, fiind uşor dezechilibrat în careu, balonul ajunge la Mihuţa, care cu poarta goală şutează pe lângă. Centralul revine pentru că nu s-a materializat avantajul în gol şi acordă penalty, pentru gazdă, atenţie însă fără nicio măsură disciplinară!!! Penalty executat şi transformat cu siguranţă de Cristian Cigan (2-0).

Una peste alta o victorie meritată a formaţiei organizatoare care s-a aflat mereu la cârma partidei şi care în cele din urmă se menţine liderul seriei.

adelinaCălin Cheregi antrenorul oaspeţilor a ales să stea în tribuna secundă a cochetului Stadion Luceafărul pentru a da indicaţii elevilor săi, renunţînd la a mai sta pe banca tehnică, deşi nu era era suspendat. gazdele au avut la meci un suporter de lux, Adelina Pastor proaspăt medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de atletism cu ştafeta României de 4×400 m. Originară din Timişoara, Adelina Pastor (foto) a venit să-şi susţină iubitul pe portarul Eduard Pap, cel care a venit la Luceafărul imediat după ce Marius Popa, fost goalkeeper al formaţiei Politehnica Timişoara, imediat după ce a fost numit antrenor cu portarii la Luceafărul. Poftă de gol pentru atacantul formaţiei orădene, Cristian Cigan marcând nu mai puţin de cinci golrui în ultimele trei etape.

Luceafărul: Pap – Drăgan, Hlinca, Nogo, Radu – Balla, Feher, Tegle (62 Chiş Toie) – Roşu (46 Balea), Arnăutu (87 Mihuţa), Cigan. Antrenor: Dan Dobai.

CS Oşorhei: Hava – Borşa, Pintea, Remeş, Selejean – Cuc, Ov. Popa (78 Coriolan Chiş) – Costea, Todea, Ban (64 Hosu) – Sergiu Pop. Antrenor: Călin Cheregi.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)