Succes lejer contra sibienilor. Gazdele au marcat 100 de puncte!!!

0
Posted March 18, 2016 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

atac oradeaÎn cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM – CSU Oradea a primit vineri 18 martie în Arena “Antonio Alexe” din Oradea vizita celor de la CSU Sibiu. Aşa cum ne-a obişnuit în acest sezon, bihorenii au făcut din nou un meci foarte bun la capătul căruia au reuşit să se impună cu scorul de 100 -62 (36-15, 26-17, 24-18, 14-12). Niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei, la capătul unui joc dominat autoritar de formaţia locală.

Mandache a marcat primele puncte pentru gazde, Mijajlovic egalând situaţia pe tabelă. Barnette şi Lucic înscriu de la distanţă. La scorul de 12-2, Dan Fleşeriu antrenorul sibienilor solicită timp de odihnă. Mijajlovic punctează de la distanţă, Mandache şi Barnette o fac pentru gazde. Tincu îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor, pentru ca Barnette să înscrie şi libera suplimentară. După reuşita de la distanţă a lui Mandache (26-11) în sală îşi face apariţia şi galeria Sibiului, venită cu întârziere. Martin Zeno înscrie şi el după o pătrundere individuală, Lalovic tranformă ambele libere, iar Zeno Martin să înscrie şi el de la distanţă. Pe ultima secundă, cu noroc, Martin Zeno înscrie pentru +19 pe tabelă.

Cioacătă deschide sfertul secund cu o aruncare de la distanţă, pentru ca oaspeţii după 38 de secunde să fie deja penalizaţi de două ori cu fault. Păun transformă libera suplimentară, iar disputa se echilibrează. Lucic înscrie lejer, iar Martin Zeno înscrie din nou pe urmărire. Nou intratul Radovan Markovic aruncă şi ridică tribunele în picioare, pentru ca în două faze identice, Gilbert să transforme aruncările suplimentare. Zupan îşi depăşeşte uşor adversarul direct, iar Markovic de două ori consecutiv este imperial. După 15 minute, roş-albaştrii aveau deja 51 puncte marcate. Hardy înscrie doar o liberă, iar Markovic dintr-o poziţie extrem de dificilă, pe ultima secundă punctează. Coşul de senzaţie al orădenilor este contestat dar în cele din urmă validat. Vine în schimb de două ori reuşitele de la distanţă ale lui Franklin, extrem de bine executate. Ţibîrnă ratează ambele aruncări de la linia de libere, iar pe ultimele secunde Cristian Achim, antrenorul organizatorilor solicită timp de odihnă. Mandache se desprinde greu de adversar, aruncă şi ratează.

În al doilea mitan, dominarea orădeană continuă. Lucic înscrie primele puncte pentru ca Barnette să înscrie ambele libere. Mandache interceptează, iar Lucic nu poate rata. După 23 minute de joc, Oradea marchează 70 de puncte, ceva inedit pentru formaţia din municipiul de pe Crişul Repede. Tincu de la distanţă reduce din diferenţă (70-40), dar Lucic este în zi mare, înscrie din nou. La fel ca şi Mandache. Oradea are peste 65 % la trei puncte. Incredibil. Paşca înscrie de sub panou, pentru ca Hardy să rateze libera suplimentară. El îşi arată clasa cu o aruncare de la distanţă, evident transformată. A doua tentativă, este irosită, iar zeno Martin aruncă aiurea. Barnette cu om pe el este impecabil, iar Oradea se apropie de 90 de puncte în sfertul trei. (84-47). Zupan ratează libera suplimentară, iar Tincu pătrunde şi înscrie nestingherit. Lalovic la libere ratează o tentativă, iar Martin Zeno pe ultima secundă ratează aruncarea.

Acelaşi impetuos, Martin Zeno înscrie primele puncte ale ultimului sfert, iar Tincu ratează la celălalt panou. Lalovic pătrunde şi înscrie, iar Markovic ratează de la distanţă. Mai în glumă, strică procentajul favoriţilor, la aruncările de la distanţă. Tot este îl păcăleşte pe adversarul direct şi înscrie, Oradea ajunge la cota 90. Păun ajunge şi el la finalizarea, iar combinaţia românilor din lotul echipei bihorene nu este finalizată pe tabelă. Timp de odihnă Oradea. Nicolescu înscrie la fel ca şi Tincu, iar gazdele au patru români pe parchet. Markovic îl serveşte perfect pe Ţibîrnă, care nu are cum să rateze. (94-60). Pentru prima dată în acest sezon, CSM – CSU Oradea cu o echipă de români pe parchet, gest aplaudat la scenă deschisă de publicul bihorean!!! Petrişor este blocat în momentul aruncări, Pop înscrie de sub panoul Sibiului, care apelează la jucătorii români mai puţin utilizaţi. Pentru prima dată după mult timpm, sunt zece români pe parchet, ceea ce este o bună propagandă a baschetului autohton. Pop îl ridică pe Păun şi înscrie (100-68). Oaspeţii au ultimul atac, dar nu mai forţează aruncarea.

Succes absolut meritat al formaţiei locale care îşi consolidează prima poziţie în clasament şi care a făcut o bună repetiţie în vederea viitoarelor partide ce vor urma. Procentaje absolut perste aşteptări pentru Mandache & Co. 53 % la două puncte şi atenţie 71% la trei puncte!!!

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost: Barnette 19 puncte, Martin Zenpo 15, Markovic 14, Mandache 13, Lucic 12 de la gazde, respectiv Tincu 14, Hardy 10, Gilbert 9, Lalovic şi Mijajlovic câte 7 fiecare.

Etapa viitoare, CSM – CSU Oradea va juca sâmbătă 26 martie în deplasare la Craiova, cu SCM U.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)