UEFA ia masuri drastice de securitate dupa atentatele din Bruxelles

0
Posted March 22, 2016 by Lucian Popa in Fotbal

euroUniunea Europeană de Fotbal și-a reafirmat angajamentul față de securitate, în vederea Campionatului European din această vară, după atacurile produse marți la Bruxelles, în care și-au pierdut viața 34 de persoane.

La turneul final care va avea loc în Franța, între 10 iunie și 10 iulie, vor participa 24 de echipe, între care și selecționata României.

“După evenimentele care au avut loc astăzi la Bruxelles, UEFA dorește să își reafirme angajamentul vizând plasarea siguranței și a securității în centrul planurilor sale organizatorice pentru UEFA EURO 2016”, precizează forul continental într-un comunicat.

“EURO 2016 SAS (safety and security) va monitoriza niveluri riscurilor pentru turneul final. De peste trei ani, EURO 2016 SAS a lucrat împreună cu autoritățile pentru a garanta un turneu sigur și toate măsurile au fost luate pentru a se asigura că așa vor sta lucrurile pentru toți cei implicați”.

Tot marți, ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve a afirmat, la finalul unei reuniuni a comitetului de coordonare a securității competiției că atacurile de la Buxelles le-au amintit “în mod tragic” organizatorilor EURO 2016 “nivelul ridicat de amenințare” cu care se confruntă.

Securitatea stadioanelor, locurile de cantonament ale echipelor, hotelurile oficiale, precum și centrul mass-media sunt în sarcina UEFA, care va desfășura în aceste zone aproximativ 10.000 de agenți privați de securitate, cu 7 la sută mai mult decât se prevăzuse înainte de 13 noiembrie 2015.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)