Au dat cu pumnul pentru a fi remarcati la Cupa Romaniei

0
Posted April 23, 2016 by Lucian Popa in Sporturi de contact
Ciao restaurant - pizzerie

boxPugiliști reprezentând cluburile CSS Hunedoara, Universitatea Cluj-Napoca, Chimia Râmnicu Vâlcea, CS Dinamo București, CSA Steaua București, SC Bacău, CSM Ploiești, CS Câmpulung Muscel, CS Baia Mare și CSM Onești au ocupat primul loc la cele zece categorii înscrise în ediția din acest an a competiția Cupa României la tineret, eveniment ce s-a încheiat, vineri cu gala finalelor, în Sala de Atletism din Bacău.

La categoria 49 kg, Cosmin Gîrleanu (CSS Hunedoara), campion mondial de juniori a ieșit învingător cu 3-0 în fața lui Florin Bălteanu (Tg. Jiu), la cat. 52 kg, Dorin Doghi (C S Universitatea Cluj), vicecampion european școlar, a fost câștigător cu 3-0 în disputa cu Ionuț Ghițu (CS Câmpulung Muscel), iar la cat. 56 kg Andrei Udubașa (Chimia Rm. Vâlcea) a dispus cu 3-0 de Marin Pascu (Craiova).

Alexandru Popescu (Dinamo București) a fost declarat învingător de arbitri cu 2-1 după meciul strâns și aprig disputat în compania lui Cristian Drăgan (Olimpia București), la categoria 60 kg. Cu același scor a ieșit învingător din ring Viorel Ficiu ( SC Bacău), după disputa cu Florin Șchiopu (Călărași), la cat. 64 kg, dar și Alberto Calotă (Steaua București), care l-a întrecut pe Karol Szabo (Olimpia Cluj), la 69 kg.

Albert Biro (CSM Ploiești), medaliat cu bronz la europenele de juniori, a câștigat cu 3-0 meciul cu Michel Constantin (Craiova), la cat. 75 kg.

Disputele la categoriile 81 kg și 91 kg s-au încheiat înainte de limita celor trei reprize, Ștefan Pătrașcu (CS Câmpulung Muscel) depășindu-l prin KO tehnic în prima repriză pe Iulian Dolu (Petroșani), iar Cristian Filip (CS Baia Mare) tot prin KO tehnic, dar înregistrat în cea de a doua repriză, pe Vlad Neamțu (Iași).

În meciul supergreilor, categoria plus 91 kg, Emanuel Mican (CSM Onești) a trecut cu 3-0 de Ionuț Bohotici (Sighet).

Cupa României, cea mai importantă competiție de box la nivel de tineret în 2016, a reprezentat principalul criteriu de selecție pentru lotul național, al cărui coordonator este Relu Auraș.

”Finalele au adus în dispute pe cei mai buni boxeri ai momentului la categoria tineret, așa că pot forma un lot bun, cu speranțe la medalii la Campionatele Europene din luna mai programate în Rusia”, a declarat pentru AGERPRES tehnicianul Relu Auraș.

La rândul său, Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box, s-a arătat ”încântat de evoluția tinerilor boxeri, în special de cea etalată de Popescu, Gîrleanu, Calotă”.

”Au dovedit că au posibilități tehnice și fizice, dar și dorința de a performa, așa că îmi exprim încrederea că la Campionatele Europene programate în luna mai în Rusia doi-trei dintre ei se vor bate pentru medalii. O evoluție bună va depinde, însă, și de felul în care se vor pregăti în perioada imediat următoare, antrenamente ce pot fi influențate în bine nu numai de ei ori de antrenorii lotului, ci și de deblocarea contului Federației de către Ministerul Tineretului și Sportului. Comitetul Olimpic și Sportiv ne-a ajutat foarte mult, mai deloc, însă, ministerul” a completat acesta.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)