Au inceput ply-off-ul cu o victorie datatoare de speranta. Oradea – Galati 93-86

0
Posted April 17, 2016 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

baschetÎn cadrul primului meci al play-off-ului, ŞLigii Naţionale de baschet masculin, CSM – CSU Oradea a primit duminciă 17 aprilie în Arena “Antonio Alexe” din Oradea vizita celor de la CS Phoenix Galaţi. Aşa cum era de aşteptat gazdele au reuşit în final să se impună cu scorul de 93-86 (23-24, 23-16, 25-24,22-22).

Surprizător nu a fost deloc un meci uşor pentru gazde care păreau la prima vedere că au o misiune facilă. În unele momente ale jocului, roş-albaştrii au arătat lacune meri care trebuiesc eliminate pentru a încerca îndeplinirea celui de-al doilea obiectiv şi anume câştigarea campionatului. Au avut unele probleme cu faulturile personale şi cu aruncările de la distanţă, apărarea fiind una mai modestă.

Organizatorii au început bine partida, Barnette de două ori şi Nuhanovic marcând primii. Surprizător a urmat o perioadă cu o dominare autoritară a oaspeţilor care au preluat conducerea 9-6. A urmat normal timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Moldovenii au arătat că sunt o echipă extrem de bine conturată, Bojovic şi Lemyk fiind principalii marcatori. Oradea revine şi preia conducerea 16-15, timp de odihnă solicitat de baschetbalişti din municipiul de pe Dunare. Markovic la linia de libere este exact la fel ca şi Lemyk un jucător interesant. Barnette ste on-fire pentru formaţia locală, ajungând la cota 16 la finele primelor zece minutre de joc.

Arbitrii îşi dau în petec în debutul sfertului secund. Prima dată dau un fault total aiurea care-l trimite la linia de libere pe Rohde, acesta ratând ambele aruncări. Urmează la celălalt panou, un fault văzut de doar un singur arbitru într-o sală de baschet, care-l trimite de trei ori la linia de libere pe Markovic. Acesta din urmă înscrie toate tentativele. Rohde înscrie şi el după aceea de la libere pentru ca Markovic să arunce de la distanţă exact. 40-30 arăta tabela. Oradea nu mai forţează, oaspeţii profită din plin Pesic aplaudat de publiczul orădean la prezentarea echipei se descurcă de minune. Nuhanovic ajunge la trei greşeli personale, Lucic înscrie ambele libere iar Lemyk strânga scorul. Petrişor, o rezervă de lux nu aruncă din lipsă de încredere iar Oradea nu se regăseşte. Franklin scapă mingea din mâna la ultima fază, la pauza mare bihorenii au şase puncte avans.

Partea a doua a început echilibrat, atât Oradea cât şi Galaţiul irosind prima posesie. Lemyk continuă să domina lupta sub panoul advers, înscriind şi libera suplimentară, iar Barnette ratează de la distanţă. Bojovic înscrie şi oaspeţii vin la doar o singură lungime în spatele gazdelor. Franklin îşi face datorita de căpitan şi înscrie de la distanţă, pentru ca oaspeţii să forţeze pe mâna J. Threatt Jr. Pesic cu doi adversari în faţă reuşeşte să înscrie, iar pentru prima dată Barnette este căpăcit de Lemyk. După reuşita de la distanţă a lui Bojovic, se restabileşte egalitatea 50-50. Pesic înscrie şi el iar surprizător, vizitatorii preiau iniţiativa. Jocul gazdelor suferă, elevii lui Florin Nini forţează, dar Ţibîrnă se apără foarte bine. Franklin cu o aruncare deschisă restabileşte egalitatea 53-53, iar Bojovic la celălalt panou ratează. Lucic îndeplineşte o simplă formalitate, bihorenii au în continuare probleme cu greşelile personale. Lemyk înscrie din nou, iar Lucic îl imită automat. Ţibîrnă de la distanţă punctează iar J. Threatt Jr înscrie din nou. Orădenii pe ultima secundă aruncă, Markovic recuperează şi este faultat, trimis la linia de libere. “Metronomul” este exact iar avantajul se măreşte. Incredibil, Petrică aruncă din nou de la distanţă şi înscrie, Oradea nu se poate distanţa, galaţenii având o prestaţie extrem de solidă. Lucic de la distanţă “încarcă” şi înscrie, iar din nou pe contră Petrică reduce din diferenţă. 67-64. Franklin este exact la linia de libere, şi recuperează o minge în terenul advers, înscriind. Oaspeţii irosesc ultima posesie, la fel ca şi Barnette pe ultima secundă.

Ultimul sfert începe cu accidentarea lui Borşa, a doua oară în acest joc după un duel cu Barnette. Lucic ratează, Bojovic recuperează, iar Pesic este faultat. Pesic se descurcă de minune sub panoul advers, iar Pîrlog înscrie şi el. 71-68 arăta tabela. Jocul este confunz, Mandache este schimbat după două atacuri irosite. Markovic apare din nou pe parchet. J. Threatt Jr forţează aruncarea şi ratează, Markovic înscrie imedit. Galaţenii revin din nou datorită lui Pesic. 78-71, timp de odihnă Florin Nini.  Dublu fault, Pesic – Paşca, Lemyk ratează de la distanţă. Markovic este imperial din nou de la distanţă şi face diferenţa. 81-71. Petrişor ratează din nou, din obişnuinţă, Pesic solicită coş valabil, fiind faultat din nou de Paşca. Punctele sunt valabile, sârbul ratează libera suplimentară dar ajunge la cota 21. Barnette ajunge şi el la linia de libere, înscriind ambele tentative. Nuhanovic îşi depăşeşte uşor adversarul direct şi înscrie. Pe contră Milos Pesic înscrie cu panoul 85-79, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Markovic pe un picior înscrie, la fel ca şi Bojovic. Barnette înscrie doar o liberă, Nuhanovic comite cea de-a patra greşeală personală. Mai sunt de jucat 80 secunde. Lemyk punctează de două ori de la libere. 88-83. Pe ultimele secunde Markovic decide echipa învingătoare, iar Barnette ajunge şi el la cota 21.J. Threatt Jr înscrie de la distanţă, iar Markovic nu mai forţează. 93-86 scor final.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Markovic 30 puncte, Barnette 21, Franklin 15, Lucic 14 de la gazde, respectiv Pesic 25 puncte, Lemyk 22, Bojovic 16 de la oaspeţi.

Succes meritat al formaţiei organizatoare care a făcut un efort destul de susţinut pentru a trece în primul joc de o nou promovată. Markovic a arătat o clasă peste toţi jucătorii, iar capitolul aruncărilor libere a fost îmbunătăţit, este drept într-un meci în care miza nu era un trofeu. Oradea are probleme cu aruncările de la distanţă ceea ce pe viitor ar putea să facă diferenţa.

Marţi 19 aprilie de la ora 19,45 în aceeaşi locaţie va avea loc partida sceundă.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 Comentarii



Fii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)