Campionii Viitorului premiati din nou de Primaria si CL Oradea

0
Posted April 5, 2016 by Lucian Popa in Altele sporturi

vlad lucanDacă la dispariţia celor de la FC Bihor, Primăria şi Consiliul Local Oradea (în speţă, actualul primar cu un al doilea mandat), au avut o contribuţie decisivă, la capitolul pozitiv în sport vorbim de premierea financiară sub denumirea de Campionii Viitorului. Pentru a-l patrulea an la rând, la iniţiativa consilierilor locali ai UDMR Bihor, campionii viitorului vor fi preimiaţi din nou de Primăria şi CL Oradea.

Faţă de celelalte trei ediţii, au fost alocaţi în plus 20 000 ron, şi anume de la 150 000 ron a fost mărit plafonul la 170 000 ron. Chestionat pe această tema, Dan Matei director al LPS Bihorul şi totodată preşedintele Comisiei evaluatoare în cadrul Campionilor Viitorului, avea să spună: “Da am primit în plus nişte bani ceea ce este un lucru pozitiv. Ne bucurăm că vin banii spre sport dar trebuiesc continuate invetiţiile în infrastructură. Trebuie să se înţeleagă că rezultatele vin acolo unde ai o infrastructură foarte bună iar sloganele depăşite nu-şi ami au rostul. Printre remarcaţii anului 2015 vor fi Larisa Florian, Vlad Luncan, Kunszabo Luka de la judo, Bianca Benea de la scrimă şi alţii. Avem componenţi ai loturilor naţionale, am reuşit să introducem premierea şi a antrenorilor iar doar 20 % din suma totală revine sporturilor neolimpice. Sincer au mai fost unele reglementări pe care le-am aceptat şi special la diferitele competiţii unde numărul sportivilor participanţi era redus. Binenţeles că actualul regulament mai poate suferi unele modificări pozitive pentru că dorim să fim cît mai transparenţi şi echilibraţi când e vorba de bani”.

Astfel Huszar Iştvan, viceprimar al municipiului Oradea va aduce la cunoştinţă tuturor data la care va avea loc festivitatea de premiere, o festivitatea la care au fost mereu invitaţi alături de părinţi, antrenor şi susţinători ai sportivilor. La categoriile de copii premierea nu va fi una financiară, ei vor primi echipament sportiv pentru susţinetrea activităţii. De asemenea trebuie să înţeleagă toată lumea că este vorba despre un an calendaristic şi nu un sezon competiţional. Aici mai sunt unele rezerve, cu privire la sportivii care au câştigat medalii pentru Oradea dar s-au transferat la alte echipe la jumătatea unui an calendaristic.

Într-o altă ordine de idei, jucătorul de fotbal legitimat la LPS Bihorul, juniori B, Kovari Ştefan nimeni altul decât nepotul fostului internaţional orădean Sorin Cigan, născut în 2 000 a fost convocat la o acţiune la lotului naţional. Antrenat la club de Ioan Naom şi Aurelian Pevel, Kovari Ştefan se va pregăti cu lotul naţional în perioada 7-10 aprilie la Buftea pentru a pleca după aceea să participe la un turneu amical în Bulgaria la Albena. Aici naţionala României, unde orădeanul Ricardo Făcaş este căpitan de echipă va avea trei jocuri şi anume cu Bulgaria, Georgia şi Croaţia. Din lotul primei reprezentative a acestei categorii de vârstă mai face parte şi Adrian Lazăr, fost la LPS Bhorul dar transferat între timp la Centrul de Excelenţă de la Timişoara.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)