Oradea in fata unei noi performante Pot castiga primul trofeu din istoria judetului Bihor

0
Posted April 7, 2016 by Lucian Popa in Baschet

005În cursul după-amiezii de joi, 7 aprilie secţia de baschet masculin a CSM Oradea a susţinut o conferinţă de presă cu ocazia organizării la Oradea a Final Four-ul Cupei României şi totodată All Star Game. Au fost prezenţi Florin Birta preşedintele clubului, Şerban Sere manager general şi Cristian Achim antrenorul secţiei (foto).

Cu toţii au ţinut să puncteze importanţa evenimentului şi faptul că Oradea organizează în premieră semifinalele şi finala Cupei României. Va fi cu siguranţă un eveniment deosebit pentru sportul bihorean în condiţiile în care mai sunt de vânzare aproximativ 100 de bilete la Final Four şi cam 200 de bilepe pentru All Star Game. În condiţiile în care Oradea va câştiga trofeul, acesta este primul în istoria baschetului masculin din judeţul Bihor. Este o provocare uriaşă pentru cei implicaţi, şi datorită faptului că se joacă la Oradea disputele, un mare avantaj.

“Consider că am terminat sezonul regulat pe locul secund, un loc bine meritat şi în Final Four-ul Cupei României. Victoria cu Clujul ne-a dat o mai mare încredere. Am ajuns să ne luptăm de la egal la egal cu orice echipă patrticipantă în competiţie. Vrem să aducem primul trofeu la Oradea, vrem să oferim publicului nostru un spectacol de calitate şi un baschet adevărat. Reţeta financiară nu este una pozitivă, sau negativă, avem multe cheltuieli cu organizarea unui astfel de eveniment. Nu ştiu dacă vom fi pe plus sau minus. Preţul biletelor nu a fost foarte exagerat ca şi în alte părţi” avea să spună Florin Birta.

La rândul său, Şerban Sere completa: “Ne aflăm într-un moment important al clubului, am terminat cu bine prima parte a întrecerii iar acum ne aşteaptă partea a doua în care nu avem voie să facem paşi geşiţi. Avem o echipă extrem de experimentată, de acum înainte detaliile vor face diferenţa. Starea de spirit va conta enorm, relaţiide de joc şi relaţiile interumane sunt dintre cele mai bune la noi, iar în aceste condiţii nicio echipă nu ne poate sta în cale. Ne-am asumat organizarea evenimentului, binenţeles că există o presiune în plus pe echipa noastră, dar eu spun că avem un lot valoros iar rezultatele pozitive nu au cu să nu apară. Îmi menţin părarea că avem cei mai buni jucători români ai momentului, doi fiind la lotul naţional, Ţibîrnă şi Mandache. Am bătut Steaua fără Ţibîrnă, care a absentat. Iar noi Steaua şi Clujul avem cei mai buni români. Sincer locul doi la finele sezonului regulat şi calificarea în Final Four-ul Cupei Rmâniei este un motiv de mândrie pentru noi. Play-off-ul va fi un alt campionat, vor fi unele meciuri în care unii jucători experimentaţi vor juca la alt nivel, ceea ce face diferenţa. Fiecare meci are o abordare aparte, o finală este altceva, ne dorim să ne impunem pentru primul nostru trofeu. Vor fi meciuri cu miză, nouă ne plac jocurile cu miză iar publicul ne susţine mereu. Referitor al All Star Game vor fi o serie de surprize, în special concursuri pentru public cu premii”.

Cristian Achim a fost ca şi de obicei extrem de secretos în ceea ce priveşte abordarea partidelor din Cupa României. “Dorinţa este foarte mare, toţi jucătorii sunt extrem de concentraţi, dar nu va fi deloc uşor. Ne dorim să câştigăm în acest sezon cel puţin un trofeu, dar ră respectăm şi sloganul nostru Jucăm numai la victorie. Secţia de baschet masculin traversează o perioadă extrem de bună, frumoasă, interesul în jurul echipei este mare, jucăm aproape peste tot cu casa închisă, ceea ce pentru noi este bine”.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)