Primul meci, primul succes al nationalei Romaniei de polo

0
Posted April 3, 2016 by Lucian Popa in Polo
Ciao restaurant - pizzerie

poloNaționala de polo pe apă a României a debutat cu dreptul în Grupa A a turneului preolimpic de la Trieste (Italia), duminică, grație victoriei cu scorul de 13-11 (3-4, 5-2, 2-3, 3-2) în fața Slovaciei.

Slovacia a început mai bine și a condus cu 2-0, 3-1 și 4-2, dar după primul sfert diferența era de doar un gol (4-3). Tricolorii au avut un debut excelent de sfert secund, reușind trei goluri consecutive, astfel că scorul a devenit 6-4 pentru România. Echipa antrenată de Dejan Stanojevic avea două goluri în plus, 8-6, la jumătatea partidei. Tricolorii au condus în continuare pe tabelă la unu-două goluri, iar în ultimul sfert s-au desprins la trei goluri, 12-9, iar în cele din urmă au câștigat cu 13-11.

Golurile echipei noastre au fost reușite de Tiberiu Negrean 6, Cosmin Radu 2, Alexandru Ghiban 2, Mihnea Chioveanu 1, Andrei Bușilă 1, Alex Popoviciu 1. Pentru Slovacia au înscris Famera 2, Balaz 2, Seman 2, Tkac 2, Zatovic 1, Uradnik 1, Kolarik 1.

În alte meciuri din Grupa A, Canada a învins Rusia cu 7-6, iar Ungaria a dispus cu 13-7 de Franța.

Luni, România va întâlni Franța, de la ora 18,50 (ora României).

Primele patru echipe din cele două grupe se califică în sferturile de finală, care se vor disputa încrucișat. Formațiile învingătoare în sferturi se califică la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)