Start in noul Campionat Judetean de tir cu arcul

0
Posted April 24, 2016 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

tirCampionatul Judeţean de tir cu arcul a luat startul în perioada 23-24 aprilie cu prima etapă, Cupa Vasile Voiculescu, desfăşurîndu-se pe terenul de sport din strada Făgăraşului al LPS Bihorul, în organizarea Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul.
Concursul a fost reprezentativ pentru toate categoriile şi diviziile, desfăşurîndu-se pe ateliere cu ţinte şi distanţe diferite. Pentru că în ultimul timp se pune accent pe selecţia copiilor şi juniorilor, care pot ajunge, cu timpul, la performanţe redutabile, jumătate din sportivii participanţi a fost copii, cadeţi şi juniori. La categoria copii arc tradiţional replică istorică locul I a fost ocupat de Kurucz Tibor (Nomad), urmat de Daniel Mirişan (Blueline Nojorid) şi de Porkolab Vilmos (Nomad). Tot la arc tradiţional dar la seniori, primele două poziţii au fost adjudecate de Naphegyi Daniel şi Balog Janos (ambii de la Nomad), urmaţi la numai un punct diferenţă de Tarkanyi Roland (Phoenix Săcueni). Pe locul IV s-a situat Bődi Attila (Haiducii Salonta), aflat la prima participare în Campionatul Judeţean de Tir cu Arcul. La arc olimpic seniori, pe primul loc s-a situat Lucian Suciu, de la C.S. “Redpoint”, iar podiumul de la barebow seniori a fost ocupat în întregime de arcaşii White Lion Oradea, cu Seres Geza pe prima poziţie. Redpoint a reuşit să-şi adjudece şi medalia de bronz la categoria bowhunter seniori, prin Remus Mariş, surclasat de Peter Erno şi Szekely Zoltan (ambii de la White Lion). Juniorii (Victor Kiss, Armin Purle şi Alin Mureşan) şi junioarele (Vivien Bălteanu, Rezmuves Katalin şi Alexa Buştea) diviziei de compound a C.S. “Redpoint” s-au clasat pe primele trei locuri la categoriile lor. Printre medaliaţi s-au mai numărat Lucian Demian, Ciprian Mirişan şi Marin Darna (compound seniori), precum şi Anthony Maghiari şi Horia Trempe-Cotuna (compound copii).

În clasamentul pe cluburi, după prima etapă conduce Nomad Archery, urmat de Redpoint, White Lion, Phoenix Săcueni, Blueline Nojorid şi Haiducii Salonta. Cu sprijinul unor parteneri ca Primăria Oradea, r, Rivolto Cons, Bene, Top Press şi Liceul Sportiv, acesta este al treilea an în care se organizează Campionatul Judeţean de tir cu arcul.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)