Tenisul de masa are continuitate in Oradea. King Pong o gazda primitoare pentru concurenti

0
Posted April 17, 2016 by Lucian Popa in Altele sporturi

king pongO competiţie în premieră pentru România şi care se desfăşoară de mai bine de un an de zile are loc în Oradea. Există un fel de respect reciproc între participanţi şi organizatori, iar acest lucru se poate vedea cu ochiul liber prin pezenţa la sală. Nu este uşor ca timp de peste 365 de zile să fii prezent mereu atunci când se organizează o etapă.

Este vorba de Clubul sportiv King Pong Oradea care a inceput sa organizeze acest turneu saptamanal la sfarsitul anului 2014. Motivatia fiind dorinta jucatorilor, membrilor si non-membrilor de a practica acest sport in mod mai competitiv decat antrenamentele simple, dar fara a se deplasa in diferite orase la competitii.
Turneul Foresta e accesibil (taxa participare 10RON, membrii de club Gratis), e aproape de fiecare si ofera ocazia de a juca cu tenismeni de diferite niveluri, ceea ce mai ales pentru incepatori e mai greu, minim 2 ore, dar chiar si 4-5 pentru cei finalisti.

Este mai bine spus o provocare pentru toţi cei dornici de mişcare într-un cadru organizat.
Avand in vedere popularitatea si valoarea acestor concursuri, de multe ori avem onoarea de a avea oaspeti jucatori de top din tara, care sunt in trecere sau la noi isi petrec vacanta si cu ocazia asta participa si ei.
Etapele de obicei se desfasoara in fiecare vineri, in unele cazuri joi (daca sambata este ceva competitie mare). Fiecare participant îşi face programul în aşa fel încât poate să ajungă la startul întrecerii.
De la startul primului turneu în total au participat 120 de jucatori, din care cel putin 20 din alte orase
Fiecare etapa are intre 20-30 de participanti, maxim a fost 36, ceea ce e concureaza cu turnee de tip A, regionale sau chiar nationale
Sunt participanti care au fost doar odata, sau de putine ori, dar cei mai multi au prezenta de cel putin 50%, cel mai fidel chiar 67 din 68, Vaida Sorin!!! Se spune că repetarea e arma succesului.
Binenţeles că atunci când vorbim de un turneu saptamanal, exista si clasament. Acesta este condus de Gergely Anton, urmat de Balogh Attila si Tic Ioan.
Etapa cea mai recentă, cea din data de 15.04.2016, a fost una mai speciala, fiind incadrat in liga AMATuR ca si concurs categoria B, astfel jucatorii au obtinut puncte si pe clasamentul naiotnal, nu doar in cel local. Castigatorul a fost Mindru Bogdan, locul II Balogh Attila, locul III Gergely Anton.
Un alt aspect dornic de menţionat şi de reţinut este faptul că după fiecare etapă, castigatorii sunt premiatii de fiecare data cu sume modice, ceea ce face ca disputele să fie mult mai motivaţionale. Niciun jucător nu s-a îmbogăţit financiar, toţi se burucă pentru faptul că joacă împreună iar mereu respectul şi rezultatele sunt importante. Arbitrii sunt “în concediu”, pentru că regulile au fost stabilite de la bun încupt.
Un ultim aspect de menţionat dar nu şi cel din urmă, urneul este promovat pe forumul www.tenisdemasa.ro, sectiunea Competitii nationale. Aici poate oricine sa urmareasca toate rezultatele incepand cu prima etapa


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)