Victorie de moral pentru oradeni. CSM – CSU – BT U Cluj 84-77

0
Posted April 6, 2016 by Lucian Popa in Baschet

baschetÎn cadrul etapei a XXII-a a Ligii Naţionale de baschet masculin (ultima a turneului 1-6) CSM – CSU Oradea a primit miercuri 6 aprilie în Atena “Antonio Alexe” din Oradea vizita celor de la BT Universitatea Cluj-Napoca. În cele din urmă Oradea a reuşit să se impună cu scorul de 84-77 (26-15, 20-28, 22-19, 16-15).

A fost o bună repetiţie în vederea unei evoluţii cât mai bune în Final Four-ul Cupei României, ambii antrenori dorind să folosească o formulă de echipă cu doi români pe parchet în permanenţă, William Franklin fiind lăsat în afara lotului la echia din municipiul de epeCrişlul Repede. Partida nu a fost una spectaculoasă. ambele echipe având nevoie de victorie de moral, clasamentul final fiind stabilit imediat după victoria Stelei în faţa Sibiului.

Zigeranovic marchează primele puncte în debutul jocului pentru ca Ţibîrnă să înscrie lejer. Barnette nu poate fi oprit, pivotul sîrb al gazdelor ratând două libere. Kinder Dykes reduce din diferenţă pentru ca Ţibărnă să înscrie din nou. Acelaşi jucător clujean înscrie de la distanţă  iar Mandache îl imită automat. 10-7. Adamovic de la mare distanţă egalează. Lucic de trei ori şi Barnette de la libere duc Oradea la +6, moment în care echipa de pe Someş solicită timp de odihnă. Mandache şi din nou Lucic înscrie de la distanţă, iar Baciua reduce din diferenţă. Duppă primul sfert Oradea avea un avantaj clar.

Sfertul secund începe cu echipa vizitatoare penalizată uşor la fiecare fază. După mai puţin de un minut gazdele avueau deja trei greşeli personale. La rampă iese Kalnichenko care în două rînduri înscrie de la distanţă. Zeno Martin înscrie ambele libere iar Oradea pare să sufere. Clujenii forţează totul pe cartea atacului, Adamovic înscrie de la distanţă. Markovic dintr-o poziţie dificilă cu doi oameni pe el înscrie un coş exterem, extrem de important. Adamovic nu renuţă şi înscrie din nou exact când echipa avea nevoie de el (40-35). Martin Zeno înscrie doar o liberă în timp ce Zigeranovic transformă libera suplimentară. Incredibil, Torok un pivot clasic la distanţă aruncă şi înscrie, iar Zeno Martin este faultat pe pătrundere. Înscrie ambele libere, aşteptând pauza. Ultimul cuvând al primului mitan îl are Kinder Dykes, care aproape de la mijlocul terenului aruncă şi … înscrie 46-43 la pauza mare.

Partea a doua începe într-o notă de dominare a clujenilor, Adamovic egalează situaţie pe tabelă 50-50. Zeno Martin marchează pentru gazde, pentru ca Dykes să înscrie din nou. Lucic are un conflict cu Dykes, iar tensiunea creşte pe parchet. Oradea solicită timp de odihnă. Turnover pentru orădeni care irosec o şansă de a egala din nou. Zigeranovic este căpăcit, Mandache este faultat destrul de dur de Adamovic. primul înscriind de la distanţă. iar Oradea preia conducerea din nou. Baciu la linia de libere iroseşte o aruncare, la celălalt panou, Nuhanovic marchează lejer. Pasalic după o combinaţie superbă înscrie de la distanţă. iar cele două combatante sunt la egalitatea (58-58). Zeno Martin înscrie din nou, timp de odihnă Cluj. Zupan este exact la libere, iar gazdele menţin un tonus bun. Zigeranovic ratează ambele libere, dar oaspeţii recuperează ofensiv. Zeno Martin duce Oradea la +5, Dykes ratează, Zigeranovic recuperează şi este faultat joc. Înscrie ambele libere. Paşca cu o revenire înscrie de la distanţă. Dykes este oprit prin fault, dar surprizător arbitrii acordă paşi, Kuti calcă afară. Zeno Martin ratează ambele libere. 68-62, timp de odihnă Oradea.

Adamovic transformă ambele libere în ultimul sfert, iar tabela de marcaj suferă unele sincope. Petrişor conduce atacul gazdelor, Adamovic marchează  lejer, iar Zupan se află la linia de libere. Ratează ambele tentative, Paşca recuperează,f aultat de Torok. Adamovic îşi arată clasa iar clujenii preiau conducerea. Zupan aruncă şi ratează, Dykes ia o acţiune pe cont propiu şi înscrie, timp de odihnă Oradea. Martin Zeno ajunge la linia de libere. înscrie doar o singură tentativă, Ţibărnă recuperează, Markovic aruncă după expirarea timpului de atac.

Martin Zeno se duce până-n coş, timp de odihnă Cluj. Faul ofensiv a lui Baciu, Lucic ratează, Markovic recuperează ofensiv, aruncă şi înscrie beneficiind de o liberă suplimentară ratată. 72-71. Dykes aruncă şi ratează, Zeno Martin fiind faultat pe pătrundere. Înscrie ambele libere ajungând la cota 17. Zigeranovic nu poate fi oprit de Lucic, decât prin fault. Marchează prima liberă, şi pe cea de-a doua. La celălalt panou, Lucic înscrie doar o liberă. Markovic ratează de la distanţă, Mandache prinde şi înscrie. Puţin peste două minute de joc. Mandache ratează, Zigeranovic este blocat, Zeno Martin înscrie. Mai sunt de jucat 80 de secunde 79-73. Dykes de la distanţă ratează, Zigeranovic fiind blocat prin fault. Aruncă şi transformă ambele libere. Martin Zeno schimbat accidentat uşor. Markovic la linia de libere, înscrie prima şi pe cea de-a doua. 81-75. Dykes trece de Barnette şi înscrie, Mandchea pătrunde şi înscrie. 83-77. Timp de odihnă solicitat de Marcel Ţenter. Oaspeţii irosesc aruncarea de la distanţă şi faultează automat. Barnette ratează prima liberă, dar o marchează pe a doua. Ultima fază aduce Oradea în avantaj, Mandache ratează singur cu panoul, Markovic rateazăî dar nu mai aruncă.

CSM – CSU Oradea termina turneul 1-6 pe locul secund, jucând în primul tur al play-off-ului cu CS Phoenix Galaţi, fiind favoriţii clari la calificarea în semifinalele întrecerii.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Martin Zeno 19 puncte aflat la cea mai bună prestaţie, Lucic şi Markovic câte 14 puncte fiecare, Mandache 12 puncte de la gazde, respectiv Dykes 21 puncte, Adamovic 16, Pasalic 12 puncte de la oaspeţi.

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)