Vor la Jocurile Olimpice, trebuie sa-si depaseasc adversarii la Samsun

0
Posted April 5, 2016 by Lucian Popa in Sporturi de contact
Ciao restaurant - pizzerie

boxiOpt băieți, conduși de antrenorul Napoleon Gheorghe, și trei fete, pregătite de antrenorul Adrian Lăcătuș, pleacă joi în Turcia, la Samsun (Turcia), gazda unui turneu european de calificare la JO în perioada 9-17 aprilie, la care participă în total 292 de pugiliști din 39 de țări.

Antrenorul lotului masculin, Napoleon Gheorghe

Competiția masculină se desfășoară la 10 categorii și oferă în total 30 de bilete pentru Rio, în timp ce turneul feminin se dispută la doar trei categorii (51 kg, 60 kg și 75 kg) și are ca miză 6 calificări pentru JO 2016.

Antrenorul lotului masculin, Napoleon Gheorghe, a declarat că speră să obțină cel puțin două calificări, cu cele mai mari șanse fiind creditați Bogdan Juratoni (75 kg), participant în competiția profesionistă AIBA Pro Boxing, Răzvan Andreiana (56 kg) și Robert Jitaru (60 kg). Primii trei boxeri la fiecare categorie obțin biletele la JO. Pentru locul 3 se va organiza un meci între cei doi semifinaliști învinși.

”La Samsun se anunță un turneu foarte puternic, foarte greu. Eu nu i-am pregătit pe toți boxerii, doar patru dintre ei, dar toți au șansa lor. Noi vrem să obținem cel puțin două calificări. Cele mai mari șanse le au Bogdan Juratoni, Răzvan Andreiana și Robert Jitaru. Din cauza problemelor financiare de la federație, nu am putut să ne pregătim centralizat, nu am mers la turnee, nu avem psiholog, medic, preparator. COSR ne-a ajutat din luna martie, în rest ne-am cârpit cum am putut”, a declarat Napoleon Gheorghe pentru AGERPRES.

La Samsun vor face deplasarea Amis Enver (49 kg), Alexandru Ioniță (52 kg), Răzvan Andreiana (56 kg), Robert Jitaru (60 kg), Ninel Gheorghe (64 kg), Marian Pița (69 kg), Bogdan Juratoni (75 kg), Alexandru Machedon (81 kg).

Mihai Nistor, la +91 kg, este singurul boxer român care a obținut deja calificarea la JO 2016. În afara turneului de la Samsun, AIBA mai organizează alte două turnee de calificare olimpică, la Baku și Sofia. agerpres.ro

Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului feminin, speră să obțină o calificare olimpică la Samsun, unde concurența se anunță acerbă.

”Va fi un turneu destul de greu. Avem 10 campioane mondiale și europene care s-au înghesuit la trei categorii. Suntem optimiști, avem șansele noastre, dar îmi doresc foarte mult o fată în finală. Ar fi bine să trecem acest hop și să avem măcar o fată la Rio, pentru că vom avea apoi un alt moral. Lăcrămioara Perijoc (51 kg) și Florentina Radu (75 kg) au palmares, au experiență și pot ajunge în finală. Cristina Cosma (60 kg) este la primul ei an de senioare, dar va câștiga experiență aici și o pregătim pentru viitoarea Olimpiadă. COSR ne-a ajutat foarte mult în pregătire, cu tot ce trebuie, ne-au plătit și deplasarea. În schimb, nu am văzut nimic de la federație și MTS”, a declarat Lăcătuş.

Fetele au programat în luna mai un Mondial în Kazahstan, competiție de la care primele trei clasate obțin și biletele la Olimpiada din vară.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)