Cristian Achim: Mai avem pana la capat”

0
Posted May 22, 2016 by Lucian Popa in Baschet

achimAntrenorii echipelor CSM CSU Oradea și BC Mureș au participat la conferința de presă organizată după Meciul 1 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2015/16. Rezultatul final a fost de 85-79 în favoarea roș-albaștrilor.

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea

“Am făcut un pas important, prin câștigarea primului meci. Mai avem până la capăt. Felicit echipa din Târgu-Mureș pentru felul cum a evoluat. În schimb, sunt foarte supărat pentru modul în care noi ne-am apărat în acest meci, dar cu precădere în primul sfert. După ce am mărit nivelul de intensitate în apărare am reușit să intrăm în joc.

Victoria este importantă, dar ea nu înseamnă mare lucru în contextul în care trebuie să mai adăugăm două victorii la acest rezultat. Mureșul a marcat 5/6 la trei puncte în primul sfert, având practic un început aproape perfect de partidă. Era greu de crezut că e posibil să continue în acest mod, chiar dacă știm foarte bine că această echipă are potențial deosebit la aruncările de la distanță.

Ne-am asumat un risc uriaș cu Sean Barnette la acest meci. El a făcut un singur antrenament, și acela incomplet. Evident, un pic s-a văzut că nu este el. Firesc de altfel, nefiind la capacitate maximă și neantrenat. Însă, ca de obicei, ne-a arătat încă o dată ce inimă are și a dat tot ce a putut, din nou. Lucic este mai bine decât Barnette, lucru care s-a văzut și în joc. Oricum, ambii au făcut eforturi uriașe și le mulțumesc pentru felul în care se dăruiesc acestei echipe. Îi felicit sincer, atât pe ei, cât și pe ceilalți jucători ai mei.

Nu voi face alte aprecieri individuale. Unii au jucat bine, alții mai puțin. Fiecare a contribuit și cel mai important pentru mine este echipa. E singurul aspect care contează. Important este ca toți să înțeleagă acest lucru, iar în grupul nostru eu zic că se vede. Contează ca toată lumea să se apere, deoarece acolo nu există jumătăți de măsură. În momentul în care toată lumea este concentrată pe apărare, de abia atunci suntem buni.

Urmează Meciul 2. De dorim să câștigăm și luni. Sperăm să evoluăm mai bine, în special pe faza de apărare.”

Barnabas Szaszgaspar, antrenor BC Mureș

“Am pierdut un meci, dar finala nu s-a terminat. Eu consider că am făcut un meci bun, dar lipsa de concentrare în apărare, pentru 2-3 minute, ne-a costat. Am greșit flagrant în câteva clipe și asta ne-a costat. Finala merge mai departe. Trebuie să ne concentrăm asupra celui de-al 2-lea meci. Vom corecta greșelile făcute și vom arăta mai bine.

În fiecare meci avem șansa noastră. Noi credem în ea, am crezut și în această partidă. Până la un moment dat am controlat situația, dar într-o finală lucrurile se pot schimba rapid. Oradea este o echipă foarte valoroasă și dacă îți pierzi luciditatea pentru un minut ți se poate întâmpla să pierzi. Zupan a venit de pe bancă și a dat 10 puncte într-un minut și jumătate. E inadmisibil. Asta e. Ridicăm capul și mergem mai departe.

Target-ul tuturor echipelor este să atingă forma maximă în playoff. Tot sezonul lucrăm ca să clădim pas cu pas și să ajungem cât mai sus. Băieții noștri au înțeles acest lucru și rezultatul, adică calificarea în finală, a venit.

Luni este un meci foarte important. Într-o finală e greu să revii dacă ești condus cu 2-0. Noi sperăm că nu se va ajunge acolo. Am venit la Oradea ca să câștigăm minim un meci. Vom încerca să ne atingem obiectivul minim stabilit pentru dubla de la Oradea.

Am avut probleme medicale și continuăm să ne confruntăm cu ele. Vom face recuperare în această seară și mâine. În funcție de aceasta și de alte considerente vom stabili dacă este necesar să efectuăm o schimbare în efectivul de jucători pentru Meciul 2. Vom decide în ziua jocului dacă schimbăm sau nu.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)