CSM – CSU plateste tribut unui sfert al treilea foarte modest. Cluj – Oradea 79-70

0
Posted May 11, 2016 by Lucian Popa in Baschet

bascMiercuri 11 mai CS;M- CSU Oradea a jucat meciu cu numărul trei din cadrul semifinalei Ligii Naţionale de baschet masculin. A făcut-o în sala Polivalentă din Cluj-Napoca în dauna celor de la U BT. La adăpostul primelor două victorii în primele două meciuri, Mandache & Co. au dat o replică foarte bunăadversarului în prima parte şi modestă în partea a doua.

U BT Cluj-Napoca a reuşit o victorie muncită cu scorul de 79-70 (24-17, 10-19, 27-13, 18-21). La general Oradea conduce cu 2-1. Următorul meci, vineri 13 mai ora 20,15

Oradea a început curajos meciul reuşind să conducă cu scorul de 5-0. Clujenii au revenit după coşurile de la distanţă a lui Adamovic şi Goţoaia. Partida se echilibrează, orădenii duc majoritatea atacurilor la limita celor 24 de secunde pentru ca clujenii să forţeze mereu pătrunderile individuale. Vizitatorii forţează mereu cu doi pivoţi, Zupan şi Nuhanovic încercând să câştige mingi importante sub panoul clujean. După primele zece minute gazdele au şapte lungimi avans.

Sfertul secund începe cu o echipă roş-albastră mult mai motivată şi reduce încet dar sigur din diferenţă. 29-25 arată tabela după aproape 14 secunde, iar bihorenii apelează la românul Silviu Lupusavei, o soluţie în unele  momente. Turnover pentru gruparea din municipiul de pe Crişul Repede pentru ca studenţii să fie mereu în prim plan, Adamovic conducând atacurile acestora. Guţoaia scapă baloul în afara suprafeţei de joc, iar Franklin înscrie de la distanţă. Căpitanul orădenilor la prima reuşită din trei încercări. La celălalt panou, Guţoaia ratează, Martin Zeno înscrie de sub panou, iar Marcel Ţenter solicită timp de odihnă. Noii deţinători ai Cupei României, revin la conducere, iar Nuhanovic este trimis la linia de libere. Rateză prima tentativă, şi o înscrie pe cea de-a doua. Guţoaia aruncă cu încredere şi ajunge la 10 puncte. Franklin din nou de la distanţă, înscrie şi el iar meciuls e încinge. Kinder Dykes ratează din nou, iar Martin Zeno îşi face din nou treaba. Franklin îi lasă locul lu Nicolescu, turnover pentru clujeni. Timp de odihnă pentru formaţia vizitatoare. Lupusavei ratează tentativa de la distanţă şi faultează imediat. Oradea nu este în penalitate. Todic aruncă şi ratează pe ultima secundă. 34-36 arăta tabela la pauza mare.

Barnette ratează prima aruncare, pentru ca Dykes să-l imite. Martin Zeno ratează şi el, iar Dykes de la distanţă este exact. Nuhanovic iroseşte o posesie, Baciu înscrie pentru gazde. Martin Zeno ţine echipe bihoreană “în meci” 7/7, Dykes înscrie din nou, iar Martin Zeno este impecabil, ajunge la cota 21!!! Mandache înscrie de la distanţă, iar Baciu domină lupta cu Zupan. 45-44. Mandache pe zultima secundă ratează, Baciu continuă să înscrie constant. Baciu şi Guţoaia ratează din poziţii favorabile pentru ca Kalnichenko să rateze. Decizie ciudată a arbitrilor, aruncarea lui Martin Zeno intră, iar faultul este considerat jos. Baciu este exact la linia de libere. Martin Zeno obţine inteligent un fault. 49-47 arăta tabela. Kalnichenko este faultat destul de tare de Barnette, dar oaspeţii nu sunt în penalitate. Kalnichenko revine şi înscrie, Barnette aruncă modest iar Dykes înscrie. Timp de odihnă Cristian Achim. Ţibîrnă iroseşte ambele libere, Franklin ia o acţiune pe cont propriu şi nu poat finaliza în timp ce Todic o face la celălalt panou. Paşca rateaă, ţibîrnă este penalizat foarte uşor cu fault. Baciu cu o voleibalare introduce mingea în coş, iar gazdele ajung la +11 pe tabelă. Martin Zeno cu panoul înscrie. aciu pune “cireasa pe tort”, înscrie de la distanţă pe ultima secundă, trei puncte foarte mari…27-13 rezultatul sfertului.

Baciu înscrie ambele libere, Barnette de la distanţă îşi face treaba, Baciu nu are cum să fie oprit în timp ce Paşca punctează pe urmărire. Nuhanovic ratează prima liberă, dar o înscrie pe cea de-a doua. 65-55. Dykes imperial, Nuhanovic comite paşi iar Pasalic este imprecis. Zupan ratează şi el, Adamovic pătrunde lejer şi punctează decisiv. Barnette singur cu panoul nu poate rata, Todic calcă afară. Lupusavei singur ratează, de două ori consecutiv. Dykes cu adversar pe el forţează şi îscrie de la distanţă. 72-57 cu puţin peste patru minute înainte de final. Barnette aruncă aiurea, Zupan recuperează şi înscrie. Încet dar sigur Oradea reduce din diferenţă, Mandache aruncă din nou modest, iar Adamovic il faultează pe Zupan. Slovenul înscrie ambele libere. 72-63 cu trei inute înainte de final. Pasalic trage de la distană iar diferenţa creşte, Martin Zeno peste toţi ajunge la 30 de puncte marcate. Dykes nu-l poate opri pe Mandache, două puncte şi libera suplimentară. Timp de odihnă Cluj. 75-68  mai sunt de jucat 71 secunde. Ratează aruncarea, Baciu ezită, acelaşi Mandache revine şi înscrie spectaculos. 75-70. Adamovic este exact la libere, Martin Zeno iroseşte o aruncare  Kalnichenko prinde. Baciu penalizat cu fault ofensiv, timp de odihnă Oradea. Kalnichenko prin sleam-dunk, înscrie ultimele puncte ale jocului.

Oradea a plătit tribut unui sfert al treilea foarte slab în care s-a şi făcut diferenţa. Dacă nu vor reuşi să schimbe ceva le va fi dificil şi în meciul de vineri 13 mai în compania aceluiaşi adversar. Gazdele nu au altă variantă în afara victoriei pentru a trimite disputa în decisiv la Oradea!!!

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Baciu 19 puncte, Dykes 17, Kalnichenko 13, Adamovic şi Guţoaia câte 10 fiecare, de la gazde, respectiv Martin Zeno 30, Franklin 10, Barnette 9, Mandache 8.

 

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)