CSM-ul face un pas decisiv pentru primul titlu de campioana nationala!!! Oradea – Mures 2-1 la general

0
Posted May 28, 2016 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

bascSâmbătă 28 mai s-a consumat episodul al treilea din cadrul finalei Ligii Naţionale de baschet masculin. S-au întâlnit BC Mureşul Târgu Mureş şi CSM – CSU Oradea, aflate la egalitate scor 1-1 după primele două jocuri. Gruparea din municipiul de pe Crişul Repede a avut o evoluţie foarte solidă la capătul căreia a reuşit o victorie mare cu scorul de 81-72 (27-17, 15-19, 23-20, 16-16).

Barnette deschide meciul cu un coş dintr-o acţiune personală, pentru ca Fraseniuc să rateze la celălalt panou. Barnette măreşte diferenţa pentru orădeni, Martinic ratează iar Oradea începe perfect 6-0. Barro înscrie primele puncte pentru gazde, Barnette refăcând diferenţa. Franklin liber nu are cum rata, iar gazdele solicită timp de odihnă. Barro este exact la libere, iar Gajovic ratează inexplicabil, Zupan punctât şi el pentru prima dată. Barnette este “on fire” nu poate fi oprit iar Oradea pune zece lungimi avans. Gajovic de la distanţă reduce din diferenţă, replica venind imediat pe mâna lui Mandache. Mandache din aceeaşi poziţie, înscrie din nou iar Oradea pur şi simplu “zburdă” la Târgu Mureş. Meciul se încinge, Martinic forţează mereu aruncările, la fel ca Martin Zeno. Organizatorii au un procentaj modest de afară, 1/9 iar Oradea trăieşte din reuşitele lui Mandache, în zi de graţie. Bihoreni au +10 pe tabelă, iar Lucic este exact la libere la fel ca şi Lazar de la gazde. Acelaşi Lucic are ultima aruncare a primul sfert irosită.

Pustahvar deschide sfertul secund cu o reuşită de la distanţă, partida se echilibrează. Oradea suferă la recuperare, Gajovic de a distanţă scutură plasa. Cei veniţi de pe bancă nu sunt conectaţi la miza jocului, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. 23-27 arăta tabela. Turnover Oradea, Oradea face schimbprile necesare, când nu au reuşit să înscrie după trei minute de joc. Martinic aruncă şi înscrie şi el, iar meciul este relansat. Incredibil, Barnette aruncă şi înscrie, dar coşul nu este validat expirase timpul de atac. Polyak restabileşte egalitate de la libere, roş-albaştrii sunt de nerecunocut. Barnette înscrie primele puncte după mai bine de cinci minute, Paşca de la distanţă înscrie un coş extrem de important. Ţibîrnă are un schim de replici cu Fraseniuc, pentru ca Franklin să-şi facă din nou datoria de căpitan. Vizitatorii sunt în penalitate, Mohamed înscrie doar o liberă, Fraseniuc recuperează şi punctează şi el. După timpul de odihnă, Barnette se echilibrează şi înscrie din nou. Gajovic ratează, Martin Zeno este exact la libere. 34-39. Ultimul minut al primei reprize. Mohamed finalizează superb, Franklin punctează doar o dată de la libere. Turnover al gazdelor, Oradea are ultima posesie a reprizei. Martin Zeno combine superb cu Zupan, slovenul înscriind. La pauza mare Oradea are +6 pe tabelă.

oameniGazdele încep curajos partea a doua, dar Martin Zeno îşi ajută din nou echipa în momentele decisive. Martinic pune din nou mingea în coş. Oradae are din nou zece lungimi avans, iar Zupan se apără exact la Barro. Jurevicius forţează aruncarea şi ratează, Martin Zeno din 45 de grade înscrie de la distanţă. Timp de odihnă solicitat de Barabaş  Szaszgaspar. Juvericius înscrie cu multă încredere, iar Barnette este penalizat cu fault ofensiv. Mureşenii forţează din nou prin Gajovic, dar răspunde Oradea cu reuşita de senzaţie a lui Mandache. 49-60 arăta tabela, atunci când Matzinic înscrie din nou. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Zupan pe urmărire înscrie, iar Oradea nu are cum scăpa victorie în meciul al treilea. Cu zece minute înainte de ultimul sfert, Nuhanovic & Co. aveau nouă puncte avans.

Gajovic este căpăcit la trei puncte, Pustahvar înscrie tripla. Tensiunea partidei se simte tot mai mult în aruncările gazdelor care forţează mereu de afară. Nuhanovic aruncă aiurea, Mohamed greşeşte pasa. Barnette aruncă scurt. Laczi Lazar cu probleme la ochi, înscrie prin sleam-dunk. Franklin combină superb cu Barnette, de departe omul meciului. 61-67 arăta tabela. Ambele echipa greşsc decisiv, iar Zupan “rupe panoul”. Mohamed forţează de afară şi ratează, Oradea duce fiecare atac la limita timpului. Barnette este penalizat uşor cu greşeală personală şi este descalificat!!! Martinic aruncă tribunele în aer cu un coş de la distanţă, Franklin după o pătrundere individuală, ratează, iar Mohamed înscrie spectaculos. 66-69. Timp de odihnă Oradea. Paşca înscrie doar o liberă, iar Mohamed este penalizat cu fault ofensiv. Martin Zeno înscrie ambele libere. Timp de odihnă mureş. 66-72 arăta tabela. Mai sunt de jucat 150 secunde. Mohamed înscrie, oaspeţii în posesie. Zupan înscrie un COŞ, cu mare, mare greutate. Foarte important. 68-74. Mohamed ratează o liberă, Martinic ratează aruncarea. Mandache scapă balonul în afară. Gajovic aruncă şi înscrie tripla, 72-74. Ultimul minut. Zeno din 45 de grade “transformă” iar Oradea câştigă clar!!!  72-77 timp de odihnă Mureş. Martinic aruncă repede şi ratează. Posesia Oradea. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim.  Gazdele faultează repede. Martin Zeno înscrie ambele tentative. Gajovic aruncă şi ratează. Succes pe deplin meritat al formaţiei manageriate de Şerban Sere care are prima şansă la titlu.

Peste 1 000 de oameni au sărbătorit victoria echipei favorite în Piaţa Unirii unde pe un ecran Led imens au vizionat meciul. Super iniţiativă a organizatorilor care vor repeta din nou experienţa luni 30 mai când va avea loc parti a patra şi poate ultima.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Martinic 20 puncte, Mohamed 14 puncte, Gajovic 12 puncte, Barro 9, de la gazde, respectiv Martin Zeno 25 puncte, Barnette 18, mandache 12, Franklin 10.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)