CSM-ul se impune clar in meciul trei al finalei superligii de polo

0
Posted May 23, 2016 by Lucian Popa in Polo

poloLuni 23 mai, Bazinul Olimpic “IOan Alexandrescu” din Oradea a găzduit meciul cu numărul trei din cadrul finalei Superligii Naţionale de polo pe apă masculin. S-au întâlnit echipele cele mai bune din ţara noastră şi anume CSM Oradea şi Steaua Bucureşti.

După primele două jocuri disputate în capitală, Steaua avea un avans clar de 2-0 la general, iar pentru gruparea din municipiul de pe Crişul Repede nu exista decât varianta victoriei pentru a trimite meciul în decisiv. În cele din urmă, gazdele s-au impus cu scorul de 7-4.

Cu Ghiban de la oaspeţi, şi Gheorghe Dunca de la gazde, suspendaţi, a rezultat un meci extrem de tensionat, nu foarte spectaculos, dar cu o încărcătură emoţională destul de mare.

Apărările au fost bine organizate în primele minute ale partidei, iar tensiunea meciului şi-a pus amprenta asupra evoluţiei jucătorilor. Cei doi portari au fost foarte inspiraţi. În superioritate numerică, Tiberiu Neagren deschide scorul pentru gazde (1-0). Mihnea Gheorghe în poziţie de şut nu a avut cum rata, iar Oradea avea 2-0.

În sfertul secund, orădeanul Nicuşor Diaconu înscrie pentru Steaua şi reduce din handicap (2-1). Cupic ia la ţină barele porţii lui Dragoş Stoenescu iar suspensul se menţine constant. După o perioadă echilibrată, Merisic restabileşte egalitatea (2-2).

Imediat după pauza mare, Mihnea Chioveanu reuşeşte cu un om în spate să se întoarcă şi să aruncă în plasa porţii adverse (3-2). La următorul atac, fază parcă trasă la indigo, Petru Ianc înscrie pentru bucureşteni (3-3). Elevii lui Andrei Josep trec pentru prima dată în avantaj, după o nouă reuşită a lui Merisic (3-4).

Ultimul sfert este deschis de ratarea lui Markovic, pentru ca la cealaltă poartă, Filipovic să izbească bara. În cele din urmă, golul vine de la experimentatul Cupic, care şi-a asumat responsabilitatea (4-4). În doar un minut, CSM-ul trece în avantaj, bolta lui Markovic prinde plasa laterală (5-4). Steaua trimite balonul în bară, Goanţă îl faultează pe Markovic, şi lovitură de la 5 m. Cupic şi-a luat revanşa după ce a ratat la Bucureşti şi a înscris, cu toată opoziţia lui Stoenescu (6-4). În cele din urmă, elevii lui Kadar Kalman se desprind decisiv, 7-4 după reuşita lui Markovic.

Aşadar, după primul meci la Oradea, Steaua conduce cu scorul de 2-1 la general în disputa cu CSM Oradea!!!

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)