Fostul oradean Nicolae Diaconu aduce victoria Stelei in primul meci al finalei

0
Posted May 14, 2016 by Lucian Popa in Polo

poloSâmbătă 14 mai multipla campionă naţională la polo pe apă masculin şi anume echipa CSM Oradea a disputat primul meci al finalei Superligii Naţionale, ediţia 2015-2016. Adversară îi va fi în disputa cel mai bun din cinci meciuri echipa Steaua Bucureşti. La finele unui joc extrem de tensionat, gazdele aveau să se impună cu scorul de 9-8.

La finele sezonului regulat, bucureştenii s-au situat pe prima poziţie în clasament ceea ce a făcut ca ei să fie gazdă la primele două jocuri din acest sezon. După primele opt minute actuala campioană a României s-a situat în avantaj 3-2.

Gazdele au început mai bine sfertul secund, marcând de două ori consecutiv. Cupic cu o execuţie de excepţie, a restabilit egalitatea 4-4. Ramiro Georgescu îşi arată din nou clasa, iar Oradea preia conducerea. Ghiban înscrie pentru gruparea din capitală iar la pauza mare tabela arăta egalitate perfectă 5-5.

Partea a doua începe cu parade la ambele porţi, iar cronometrul tabelei este mereu stricat. Mihnea Gheorghe aduce echipa vizitatoare în avantaj (6-5), Teohari a şutat alături. La fel ca şi Andrei Creţu, din poziţie favorabilă. Krizman egalează din nou (6-6). Cu un om în plus în bazin, CSM Oradea trece din nou în avantaj prin reuşita lui Popoviciu (7-6).

În debutul ultimului sfert, Markovic reuşeşte să puncteze din nou (8-6) în favoarea poloiştilor din municipiul de pe Crişul Repede. Filipovic cu o aruncare de la 5 metri reduce din diferenţă, iar tensiunea este în creştere. Arbitrii pur şi simplu se fac că nu văd reacţiile dure ale gazdelor, Teohari restabileşte egalitatea (8-8). Cupic aruncă şi ratează, fault în atac, Oradea are din nou posesia. Chioveanu este blocat pe ultimul atac, iar Markovic este eliminat definitiv. Diaconu şutează puternic şi înscrie pentru Steaua (9-8). Pe ultima secundă, Ramiro Georgescu trimite în bare, iar Steaua câştigă primul meci al finalei. Steaua – Oradea 1-0 la general.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)