Central European Cup la tir cu arcul a ajuns la final

0
Posted June 14, 2016 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

fotoReprezentanții Clubului Sportiv “Redpoint” la Central European Cup, Ciprian Mirişan şi Marin Darna (seniori compound), s-au clasat pe locurile 14 şi 15 în calificări. Competiţia, organizată de World Archery (federaţia internaţională de tir cu arcul) în colaborare cu federaţia română de specialitate, a avut loc la Arad.

Beneficiind de aportul a două cluburi organizatoare, Fitnext Arad şi Aktiv Bucureşti, concursul internaţional s-a desfăşurat în condiţii foarte bune. Au participat 50 de sportivi din cinci ţări: România, Serbia, Croaţia, Ungaria şi Slovenia. În cele două distanţe de calificări, Marin Darna şi Ciprian Mirişan (ambii legitimaţi la C.S. Redpoint Oradea) s-au clasat pe locurile 14 şi 15, cu 460 respectiv 356 de puncte. Categoria seniori compound a fost cîştigată în proba de eliminatorii de sportivul Ghiorghi Filip, singurul sportiv cu dizabilităţi aflat în concurs dar care a concurat în aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi. Pe locul doi s-a situat Szedlar Janos (Ungaria), iar pe trei Stefan Zikic (Serbia). Un alt sportiv bihorean, Seres Geza (C.S. White Lion Oradea), a ocupat locul 3 la categoria seniori barebow. În proba de eliminatorii însă, Seres Geza şi-a învins toţi adversarii şi a cîştigat medalia de aur.

În urmă cu patru ani Central European Cup s-a desfăşurat pe stadionul Universităţii din Oradea, în organizarea C.S. Redpoint, şi a reunit pe linia de tragere 70 de sportivi din Europa Centrală şi de Est.

Următorul concurs de tir cu arcul este Cupa Redpoint, etapa a III-a de Campionat Judeţean, care va avea loc simbata 18 iunie pe terenul de sport de lângă piaţa de vechituri, teren administrat de Liceul Sportiv. Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor este singura de acest gen din România care derulează anual un campionat judeţean.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)