CSM – CSU Oradea doreste sa mentina acelasi nucleu de jucatori

0
Posted June 23, 2016 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

bascCSM CSU Oradea va continua colaborarea cu mai mulți jucători autohtoni care au pus umărul la câștigarea primului titlu național din istorie. Roș-albaștrii au angajamente semnate cu acești baschetbaliști încă din vara trecută.

Leii Roșii vor miza și în sezonul competițional 2016/17 pe Andrei Mandache (foto în acţiune), Bobe Nicolescu, Rareș Pașca, Bogdan Țîbîrnă și Sebastian Ionescu. Fiecare dintre aceștia a semnat vara trecută un angajament cu valabilitate pentru stagiunea următoare. Primii patru au făcut parte din lotul CSM-ului pe tot parcursul sezonului 2015/16, iar cel din urmă a evoluat pentru Oradea în prim ajumătate a stagiunii după care a fost cedat, sub formă de împrumut, la CSM Ploiești. Basti a ajutat formația prahoveană să promoveze în eșalonul de elită al țării. El se va întoarce la echipă pentru reunirea ce va avea loc în cursul lunii august.

Mandache a jucat 45 meciuri în sezonul 2015/16 și a avut medii statistice de 8.6 puncte, 3.0 recuperări, 2.0 pase decisive și 1.4 intercepții pentru 9.5 la eficiență în 23:06 minute pe partidă.

Pașca a avut 45 de prezențe cu medii statistice de 3.0 puncte, 1.9 recuperări, 0.4 pase decisive, și 3.3 la eficiență în 13:23 minute pe meci.

Țîbîrnă a jucat 31 partide și a avut medii de 4.8 puncte, 2.5 recuperări, 0.6 pase decisive și 0.4 capace pentru 5.6 la eficiență în 13:2 minute pe confruntare.

Nicolescu evoluat în 30 de meciuri cu medii de un punct și 0.7 la eficiență în 3:16 minute pe partidă.

Ionescu a avut o prezență în uniforma CSM-ului pe parcursul sezonului precedent înainte de a fi împrumutat la Ploiești.

Astfel, la ora actuală, CSM CSU Oradea are contracte semnate cu antrenorul Cristian Achim, respectiv jucătorii Sebastian Ionescu (poziția 1), Andrei Mandache (2), Bobe Nicolescu (3), Titus Nicoară, Rareș Pașca (ambii 4), respectiv Bogdan Țîbîrnă (5). Roș-albaștrii au contracte cu doi dintre cei mai longevivi jucători autohtoni la o echipă în Liga Națională (Pașca și Țîbîrnă), doi dintre componenții de bază ai echipei naționale, care și-au început cariera la nivel de seniori la Oradea și unde au revenit (Mandache și Nicoară), respectiv doi dintre cei mai de perspectivă tineri jucători ai țării (Ionescu și Nicolescu).

De notat că Mandache, Nicolescu, Nicoară și Țîbîrnă, precum și Cătălin Petrișor au fost convocați la echipa națională pentru acțiunile din această vară. În schimb, Ionescu este în cantonamentul echipei naționale de tineret (U20), acolo unde ar putea ajunge și Nicolescu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)